2024. április 27. - Zita

Politikai összefogás kell

A politikusoknak támogatniuk kell az összefogást, az ország nem a pártok és a politikusok ügye, hanem a nemzeté - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök újév alkalmából szerdán kiadott közleményében.
2008. december 31. szerda 16:00 - Hírextra
Ahogyan a megváltozott viszonyok között a családok sem tehetik meg, hogy a régi módon intézik ügyeiket, úgy a politika sem elégedhet meg a régi klisékkel, "minden politikus azzal teheti a legtöbbet a hazájáért, ha nem azt nézi, mivel gyengítheti, támadhatja a másikat, hanem azt, hogy mivel erősítheti és támogathatja az összefogást" - áll a Kormányszóvivői Iroda által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A miniszterelnök szerint a világgazdasági válság lehetőséget is rejt magában. "Ha képesek vagyunk felülemelkedni a részérdekeken, a rövid távú kihívások leküzdésén túl megegyezésre juthatunk a hosszabb távú közös feladatokról is. Akkor nem csak átvészelhetjük a válságot, de megerősödve kerülhetünk ki belőle" - fejtette ki, hozzátéve: az eszközökről sokféleképpen lehet gondolkodni, de a cél közös: mindenki azt akarja, hogy Magyarország erős, biztonságos ország legyen, polgárai pedig elégedettek.

"A szükséges változtatások mindegyike arról szól, milyen országot hagyunk hátra gyermekeinknek. Ez pedig mindannyiunkon múlik. Ezért mindez nem a pártok vagy a politikusok ügye, hanem az országé, az egész nemzeté" - fogalmaz újév alkalmából kiadott közleményében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását