2024. május 6. - Ivett, Frida

Még mindig a területrendezésről - Fidesz

A Fidesz két vezérszónokot is állított az általános vitára. Fehérvári Tamás szükségesnek nevezte a törvénymódosítást, és nem csak azért, mert ötévente kötelező felülvizsgálni a területrendezési tervet, hanem azért is, mert "az élet változott a szabályok m
2008. április 8. kedd 15:42 - Hírextra
A képviselő több pozitív kiegészítést is talált a javaslatban. Ilyen volt a benne szereplő negyvenkét új fogalom, a területek behatárolása, illetve annak meghatározása, hogy hova telepíthető erőmű. Fehérvári Tamás ugyanakkor kifogásolta, hogy a javaslat benyújtása előtt elmaradt az egyeztetés.
Ez utóbbit hiányolta a Fidesz másik vezérszónoka, Kovács Zoltán is. Javasolta, hogy mindenképpen várják meg az önkormányzati szövetségek véleményét, és úgy folytassák a javaslat általános vitáját a jövő héten.

A képviselő úgy vélte, nem helyes döntés, hogy a borvidékeken a szőlő művelési ágának megváltozásához nem kellene kikérni a hegybíró, illetve a jegyző véleményét. Ugyanakkor helyes döntés volt a szélerőmű telepítésére vizsgálat alá vonható terület meghatározása - tette hozzá.
Kovács Zoltán szerint szintén a javaslat pozitívuma, hogy a bánya nyitása előtt már meg kell tervezni annak rekultiválását. A Fidesz vezérszónoka végül javasolta, hogy a regionális repülőterek jövőbeli kihasználását koordinálják az illetékesek.

Ez utóbbira reagált Velkey Gábor, az SZDSZ vezérszónoka. Az Országos Területrendezési Terv a fejlesztésekről nem dönt, mindössze területet biztosít azokhoz - mondta a liberális párt képviselője.
A terv ezt teszi a repülőterekkel is, így korai még felemlíteni a koordinálást - tette hozzá Velkey Gábor.
Kitért arra is, hogy miután az országos tervet az "alsóbb szintűek" elkészítése követi, gondoskodni kell azok finanszírozásáról is. Az SZDSZ vezérszónoka azt is mondta, hogy a kormány pályázati forrásokat biztosít, de ezek nem fedezik a munkák költségeit, ezért javasolta a tervezési díjak megemelését.
A KDNP és az MDF nem állított vezérszónokot az általános vitára.

Az elnöklő Lezsák Sándor a törvényjavaslat általános vitáját elnapolta. Mivel napirend utáni felszólalásra senki sem jelentkezett, az elnök az Országgyűlés következő, várhatóan kétnapos ülését április 14-ére hívta össze, majd az ülést bezárta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását