2024. április 29. - Péter

Ritkítják a buszokat

Győrött autóbuszjáratok ritkításával mérséklik a közösségi közlekedés költségeit, viszont nem emelkednek a buszjegy-, és bérletárak jövőre a megrendelő önkormányzat döntése értelmében - mondta Ottófi Rudolf alpolgármester az MTI-nek.
2008. december 25. csütörtök 08:30 - Hírextra
A közgyűlés ez évi utolsó ülésén határozott arról, hogy 2009-ben változatlanok maradnak a helyi busztarifák, viszont a szolgáltató Kisalföld Volán Zrt. a járatok ritkításával ellensúlyozza a kevesebb utas és a növekvő költségek miatti többletkiadást. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben 550 ezer kilométerrel kevesebbet futnak a buszok, mert csúcsidőn kívül kevesebb járatot indítanak a kisforgalmú vonalakon.

A vonaljegyért elővételben tehát jövőre is 210 forintot fizetnek a győriek. Az egyvonalas havi bérlet változatlanul 3580 forintba kerül. Az összvonalas bérlet ára 4885 forint, a tanuló és a nyugdíjas bérleté pedig 1800 forint lesz 2009-ben is - mondta Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója az MTI-nek. A Győrött közlekedő járművek átlagéletkora egyébként kevesebb tíz évnél - fűzte hozzá.

Németh Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint a város jövőre maximum 500 millió forinttal járul hozzá a helyi közlekedés veszteségeinek finanszírozásához. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a jelenleginél ésszerűbb és gazdaságosabb vonalhálózatot vezetnek be a jövő év közepe táján. Az új vonalhálózat kidolgozását egyebek mellett az is szükségessé teszi, hogy két év alatt 16 százalékkal csökkent az utasok száma a győri autóbuszokon A változástól a győri tömegközlekedés javulását várják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását