2024. május 2. - Zsigmond

Luxusszálloda helikopterleszállóval Budapesten

Néhány héten belül elkészül az az új luxusszálloda a főváros V. kerületében, amelynek tetején helikopter-leszállópálya lesz.
2009. augusztus 31. hétfő 09:12 - HírExtra
A Hotel President szomszédságában található például a Magyar Nemzeti Bank és az Egyesült Államok nagykövetségének épülete, vagyis egy-egy helikopter berepülése kiemelt biztonsági kockázatot jelenthet - írja a hétfői Magyar Nemzet. A 110 szobás luxusszállót a Shalom Szálloda Zrt. jegyzi, amelynek tulajdonosa Gerendás József, aki Belváros-Lipótváros független, de szocialista támogatással mandátumot szerzett önkormányzati képviselője. Évente három-négy helikopter érkezésével számolnak.

Gerendás József a lapnak elmondta, ez nem nyilvános leszállóhely lesz, és ahhoz, hogy itt például egy külföldi elnöki delegációt vagy magas rangú diplomatákat szállító helikopter landolhasson, különleges berepülési engedélyre van szükség a légügyi hatóságtól.

A szálloda 150 négyzetméteres elnöki lakosztálya golyóálló, ezzel Magyarországon egyedüliként a NATO kiemelt biztonsági követelményeinek is megfelel.

A kerületi önkormányzat közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a Parlament védelme érdekében az egész belvárosra berepülési tilalom van érvényben, ami alól csak életmentési vagy nemzetbiztonsági okokból adható felmentés. Az önkormányzat teljes mértékben egyetért a berepülés szigorú szabályozásának fenntartásával és az esetleges jogszabályi könnyítéseket sem támogatják - ismerteti a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását