2024. május 3. - Tímea, Irma

Ijesztő áremelések

Januárban ismét jön a hatóságiár-emelési hullám, ám a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek fők
2008. december 24. szerda 08:36 - Hírextra
Az ismert emelések közül a fővárosban fizetendő szemétdíj drágulása a legnagyobb: 14,1 százalékos - emlékeztet a lap, majd hozzáteszi: mindez annak ellenére történik, hogy az üzemanyag, vagyis a szállítási költség jövőre olcsóbb lesz.

A Népszabadság idézi Simor András jegybankelnököt, aki hétfőn "sokkolónak" nevezte a budapesti közüzemi díjak jövő évi emelkedését. Azt mondta: ugyan a közüzemi díjak hivatalosan hatósági árasak, valójában monopolárakról lehet beszélni.

Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását