2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mit adott Bush

A legkülönfélébb ajándékokkal halmozták el a Bush-kormányzatot 2007-ben: Condoleezza Rice külügyminiszter gyémánt ékszereket kapott, a first ladyt, Laura Busht pedig egy marék dióval és szárított gyümölccsel ajándékozta meg a dalai láma - derül ki az amer
2008. december 24. szerda 08:45 - Hírextra
George Bush elnök és hitvese külföldi útjai során számos ajándékot kapott, de legértékesebbekkel viszony a külügyek irányítóját lepték meg a jegyzék szerint.

II. Abdalláh jordániai király egy komplett ékszerkészlettel ajándékozta meg januárban Condoleezza Rice-t: a smaragdokkal és gyémánttal ékesített nyaklánc, karkötő, fülbevaló és gyűrű értékét mintegy 147 ezer dollárra becsülik. Júliusban pedig Abdallah szaúdi uralkodó ajándékozta meg Rice-ot hasonló ékszerekkel - ezúttal gyémánt és rubin kivitelben - 165 ezer dollár értékben.

A lista említést tesz egy virágszirmokat formázó, 170 ezer dollláros nyakékről is, amelyet szaúdi kollégája, Szaúd el-Fejszál herceg ajándékozott novemberben Rice-nak.

A Bush-házaspár ajándékai szerényebbek: a szaúdi uralkodó által júliusban az elnök hitvesének ajándékozott, gyémántokkal és zafírokkal ékesített ékszerek mindössze 85 ezer dollárt érnek. Bush asszony kapta a dalai láma kezéből a mindössze 6 dollárt érő diós és szárított gyümölcsös kosárkát is.

Bush elnök, akiről köztudott, hogy szívesen pattan fel túrakerékpárja nyergébe és maga várja a bozótot texasi birtokán, Fredrick Reinfeldt svéd kormányfőtől egy svéd gyártmányú láncfűrészt kapott ajándékba (570 dollár).

Valamennyi ajándék köztulajdonba kerül, mivel az amerikai törvények tiltják, hogy a kormányzat képviselői akár a legcsekélyebb ajándékot is elfogadják külföldi kormányoktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását