2024. május 3. - Tímea, Irma

Bírósághoz fordul a Magyar Gárda

Bírósághoz fordul a Magyar Gárda, az egyesület szerint ugyanis a kormány "aljas és hazug rágalomkampánya" megsértette jóhírnévhez való jogukat - jelentette be Vona Gábor, elnök.
2007. augusztus 31. péntek 18:00 - Hírextra
Vona Gábor, a Magyar Gárda és a Jobbik elnöke egyúttal nyilvános vitára hívja ki az MSZP, az SZDSZ és az MDF vezetőit, akik szerinte igaztalan vádakkal illetek egy törvényes működő egyesületet. Vona Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Fideszt szándékosan hagyta ki a felsorolásból, ők ugyanis meglátása szerint kimaradtak ebből a kampányból Navracsics Tibor (Fidesz) kijelentését, miszerint Magyarországnak és a Fidesznek rossz, szükségtelen a Magyar Gárda, úgy kommentálta, véleménye mindenkinek lehet.

Vona Gábor, az ötpárti nemzetközi sajtótájékoztató után azt mondta, hogy határozottan visszautasítanak minden olyan vádat,a mi a Magyar Gárdát náci, fasiszta és félkatonai szervezetnek tünteti fel. "A demokráciát a Gyurcsány kormánytól kell félteni. nem velünk élő fasizmus van, hanem velünk élő kommunizmus" - jelentette ki Vona Gábor.

Arra a kérdésre, hogy miért javasolják tagjaiknak, hogy járjanak lövészgyakorlatra Vona Gábor azt mondta, az alkotmányban rögzített kötelessége mindenkinek a haza védelme, a sorkatonaság eltörlése miatt nincs más lehetőség.

A Magyar Gárda elítél minden diktatúrát, így Szálasi Ferencét és Gyurcsány Ferencét - mondta Vona Gábor arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Szálasiról. Újabb kérdésre válaszolva azt mondta, a Nemzeti őrseregtől azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyenruhájukon található, a nyilaskeresztre emlékeztető embléma a rovásírás H jele, de mint mondta a karszalagot ő is csak az avatáson látta először. Vona Gábor bevallása szerint a Magyar Gárda egyenruháját egyébként a népmesék világa alapján alkották meg, amiben a szegénylegény mindig az igazságot képviseli.

Vona Gábor beszámolt arról is, hogy kapnak fenyegető üzeneteket, de ennek ellenére egyre többen jelentkeznek a Magyar Gárdába és az országos váradás mellett egy munkaerő-közvetítő hálózat létrehozását is tervezik, van ugyanis olyan tagjuk, aki belépése miatt veszítette el állását, erről azonban nem kívánt részleteket mondani, mert nem kapott felhatalmazást. A Magyar Gárda támogatóitól másfél millió forintot kapott az elmúlt négy napban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását