2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rabok ajándékoztak

A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjai 3500 darab konzervet, köztük májkrémet és löncshúst gyűjtöttek össze, amelyet az egyik elítélt pénteken adott át a Magyar Vöröskereszt képviselőjének a Mikulásgyárban.
2008. december 19. péntek 14:35 - Hírextra
"Mi, akik bűnt követtünk el, vétettünk a törvények, a szabályok és sok esetben embertársaink ellen, jogosan töltjük büntetésünket, de érző emberek vagyunk" - olvasta Neubrandt Ferenc, az egyik fogvatartott az elítéltek által írt levelet, majd arra kérte Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt igazgatóját, hogy fogadja el az élelmiszeradományt.

A Kozma utcai börtön fogvatartottjai közül 158-an három héten át gyűjtötték a konzerveket. Saját fejadagjukat ajánlották fel, illetve rabkeresményükből vásárolták azokat - fogalmazott Frank Tibor bv. dandártábornok, a BFB intézetparancsnoka.

"Egy fogvatartott társunk ötlete volt a kezdeményezés, amelyet három hete hirdettünk meg. Volt olyan zárka, amelyben hat elítélt 300 darab konzervet gyűjtött össze. Én a saját ellátmányomból tettem félre három héten át a konzerveket" - mondta Neubrandt Ferenc az MTI-nek.

Az adományt Kardos István örömmel fogadta és hangsúlyozta, hogy a játékok és egyéb tárgyak mellett nagy szükség van tartós élelmiszerekre, hiszen a felajánlások nagycsaládosokhoz, rászoruló gyermekekhez jutnak el.

A Mikulásgyár vasárnap estig várja az adományokat az 56-osok terén, valamint két budapesti és 14 vidéki plázában. Eddig 3500 doboz ajándék gyűlt össze a nélkülözőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását