2024. március 29. - Auguszta

Mit tett eddig Matolcsy?

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Matolcsy György jegybankelnöknek a parlament gazdasági bizottsága előtt kellene beszámolnia a forintárfolyam alakulásáról, és felül kellene vizsgálni a növekedési hitelprogramot is.
2014. február 4. kedd 16:10 - HírExtra
A volt miniszterelnök kedden az MTI-nek is elküldött blogbejegyzésében azt írta: a forint árfolyama beállt egy korábban elképzelhetetlen szintre, és ennek az egész ország issza a levét, elsősorban a devizahitelesek. Számításaik szerint egy ötszázalékos árfolyam-emelkedés összesen mintegy 150 milliárd forinttal növeli tartozásukat.

Bajnai Gordon szerint Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésével "a fiskális politika unortodoxiája átterjedt a monetáris politikára", és a gazdaság után "hazavágta" a nemzeti valutát is.

Az Együtt-PM vezetője azt írta, a választások után új gazdaságpolitikára lesz szükség, de azonnali lépések is kellenek: a parlament gazdasági bizottságának meg kell hívnia Matolcsy Györgyöt, hogy számoljon be a monetáris politikáról, különösen az árfolyam alakulásáról. Emellett a jegybanki növekedési hitelprogram kivizsgálását követeli, és azt: addig ne indítsák el az újabb fázisokat, amíg be nem bizonyosodik, hogy a program folytatása nem fenyeget további forintleértékelődési nyomással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását