2024. május 3. - Tímea, Irma

Ételt osztanak az ünnepi időszakban

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az ország hét megyéjében mintegy hétezer adag ételt oszt ki hátrányos helyzetűeknek az ünnepi időszakban.
2008. december 19. péntek 19:30 - Hírextra
Budapest mellett Kecskeméten, Dunaújvárosban, Egerben, Pécsen, Ózdon, Miskolcon, Marcaliban, Kaposváron, Somogyvámoson és Rimócon is lesz ételosztás. A vidéki események helyszínéről és időpontjáról részletes információk találhatók a www.karitativ.hu címen - tudatta a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

A krisnások nem csak az ünnepek alatt, hanem egész évben, a hétköznapokon is rendszeresen segítik a nélkülözőket. A szervezet Ételt az életért elnevezésű programja 1989 óta működik Budapesten és vidéken. Évente 150 ezer meleg étellel és több tonna tartós élelmiszerrel támogatta a rászorulókat.

A krisnások Budapesten egész éven át minden hétköznap 300 embert láttak vendégül meleg egytálétellel, kenyérrel, teával, és gyümölccsel, illetve joghurttal, vagy édességgel a Blaha Lujza téren. Az ételosztások alkalmával kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, létminimum alatt élők, fogyatékkal élők és hajléktalanok álltak be a sorba.

Az idei ünnepi adakozást követően változatlanul folytatódik a napi 300 főt ellátó utcai étkeztetés is - közölte a szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását