2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új kampányfinanszírozási rendszer?

Az MSZP azt javasolja, hogy a ne csak az európai parlamenti, hanem az országgyűlési választásokra is vonatkozzanak az új párt-és kampányfinanszírozási szabályok - nyilatkozta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója az MTI-nek a csütörtöki ötpárti egyezte
2009. február 12. csütörtök 16:21 - Hírextra
Tóbiás József elmondta: a szocialisták azt indítványozzák, hogy a parlament előtt lévő párt-és kampányfinanszírozási törvényjavaslatot vonják vissza, és az öt párt együtt nyújtson be egy új javaslatot, amely az országgyűlési és az európai parlamenti választások lebonyolítását is szabályozza.

Az MSZP emellett kezdeményezi, hogy az öt párt még az idén alkosson új szabályokat az önkormányzati választási és a népszavazási kampányokról is - tette hozzá a szocialista politikus.
Tóbiás József kiemelte: elfogadják a Fidesz kérését, és az állami támogatás növeléséről szóló passzusokat már nem szerepeltetnék az új törvényjavaslatban, ám cserébe azt kérik, hogy jelenlegi Országgyűlés jogszabályban rögzítse: a következő parlament konszenzussal döntsön a pártok normatív támogatásáról.

Az MSZP nyitott a megoldásra, de ugyanazt képviseli továbbra is, amit a parlament előtt lévő jogszabály előkészítésekor, hogy a párt- és kampányfinanszírozás egész rendszerét kell megújítani, nem csak annak egyik részterületét - fogalmazott Tóbiás József.

A frakcióigazgató emlékeztetett arra, hogy a parlament előtt lévő párt- és kampányfinanszírozási törvénytervezet már tartalmazza a kampányszámla intézményét, a "kormánystopot", a kampányidőszak korlátozását, kampányköltségek csökkentését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását