2024. április 28. - Valéria

Inkubátort kapott a kórház

A koraszülöttek, beteg újszülöttek ellátásában nélkülözhetetlen 3,3 millió forint értékű inkubátort ajándékozott a XVIII. kerület önkormányzata a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Neonatológiai Intenzív Centrumának.
2008. december 18. csütörtök 15:18 - Hírextra
Az eszközt Mester László, a XVIII. kerület polgármestere adta át csütörtökön Gerő Gábornak, a kórház főigazgatójának.

A szülést követően az életműködésüket önállóan szabályozni nem tudó koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátásához is nélkülözhetetlen az inkubátor. A XVIII. kerület képviselő testülete által vásárolt korszerű eszközzel például csökkenthető az újszülött hővesztesége. A gépet vezérlő egység pedig automatikusan figyeli a belső tér páratartalmát. Emellett az inkubátorban egy emelhető-süllyeszthető matrac segíti az újszülöttek gondozását, a beépített röntgenkazetta-tartó segítségével pedig anélkül lehet röntgenfelvételeket készíteni az újszülöttről, hogy megzavarnák. A készülék további előnye, hogy csendes, így nem okoz halláskárosodást, és korszerű kialakításának köszönhetően könnyen sterilizálható - tájékoztatta a kórház az MTI-t.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban működő húsz ágyas Neonatológiai Intenzív Centrum a kórházban született 32. terhességi hetet betöltött koraszülöttek, az érett, de valamilyen betegségtünetet mutató újszülöttek ellátását, valamint a klinikák intenzív újszülött osztályairól áthelyezett koraszülöttek utókezelését végzi. Évente közel ötszáz beteget látnak el a kórház speciális részlegén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását