2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Demonstráltak az egyetemen

Figyelemfelhívó gyűlést szerveztek a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy "napirenden" tartsák az eltűnt francia diáklány, Ophélie ügyét. A félév utolsó nagyszünetében tartott demonstráción mintegy félszáz egyetemista, köztük több erasmusos cserediák is rés
2008. december 18. csütörtök 15:25 - Hírextra
Korai Szabolcs, a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzat pesti campusának igazgatója a megmozduláson az MTI-nek elmondta, céljuk, hogy újra felhívják a figyelmet arra: a hallgatójuk hiányzik és ezzel próbálják a szerveket rávenni a minél gyorsabb kutatásra. "Nagyon aggódunk, (...) nem tudjuk, hogy mi történt, reméljük, hogy napokon, órákon belül kiderül és pozitív eredménnyel zárul az ügy" - közölte.

Hozzátette: megteszik a lépéseket annak érdekében, hogy ilyen többet ne forduljon elő; minden cserediákot megkértek, hogy egyedül ne menjenek éjszaka szórakozni.

A gyűlésen jelen volt több, Erasmus ösztöndíjjal Magyarországon tanuló diák is, akiket szemmel láthatóan megviseltek a történtek, nyilatkozni egyikük sem akart.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult, azóta nem tudnak róla. A Népszabadság úgy tudja, hogy bár a lány nem arrafelé lakik, a Lánchíd pesti oldalán még azon az éjszakán megtalálták a táskáját, benne minden iratával és a mobiltelefonjával.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki közlése szerint francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak; a Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa egy nagy teljesítményű, speciális, úgynevezett szonár használatával (a készülék hang impulzusokat bocsát ki a víz alatt, és azoknak a visszaverődését érzékeli) kapcsolódik be a keresésbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását