2024. április 28. - Valéria

Kübekháza nyomul a digitális sztrádán

Kübekháza, a Szeged melletti 1600 lelket számláló kis település lakó interneten választhatnak időpontot a háziorvos rendelésére, a betegek automatikus emlékeztetőt is kapnak a választott időpontról, vagy annak módosításáról - tájékoztatta Molnár Róbert po
2008. március 5. szerda 16:44 - Hírextra
Kübekháza úttörő volt az önkormányzati ügyek digitalizálásában, a képviselő-testület tagjai már 2003 óta elektronikus formában kapják meg az előterjesztéseket, s a rendeletek is olvashatók a falu honlapján - mondta a polgármester.

A weboldal megújításakor merült föl az ötlet, hogy a világhálón ne csak információkhoz jussanak a település lakói, hanem aktív segítséget is kapjanak ügyeik intézéséhez. Elsőként a háziorvosi rendelésre foglalhatnak időpontot a betegek, hamarosan azonban a fogorvosi kezelésekre is jelentkezhetnek így a lakók - közölte Molnár Róbert.

A betegek ötperces időtartamokra foglalhatnak időpontot, de ha valaki úgy érzi, több időt kell szánni kezelésére jelentkezhet egymásután két vagy három egységre is.

A tervek szerint egy hónap múlva elindul az "e-llenőrző" program is, melyen keresztül az általános iskolába járó diákok szülei kapnak értesítést gyermek osztályzatairól és a fontosabb tudnivalókról - tudatta a polgármester.

A település lakóinak 30 százaléka rendelkezik otthonában szélessávú internettel, de a faluban működik e-Magyarország pont is, s az aktív korú lakosság túlnyomó többsége a munkahelyén eléri a világhálót, az időseknek pedig a házgondozójuk foglalhat időpontot az orvoshoz - mondta Molnár Róbert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását