2024. április 29. - Péter

Az adományokat sem vitte el a vonat

Hatszáz cipősdoboz-ajándékot és hatszázötven pár cipőt indított el Hajdú-Bihar megyébe a Baptista Szeretetszolgálat kedden Budapestről.
2008. december 16. kedd 17:41 - Hírextra
Eredetileg a MÁV támogatásával jutott volna el az adomány Kelet-Magyarországra, de a vasúti sztrájk miatt ez meghiúsult. Egy szállítmányozással foglalkozó cég ajánlotta fel segítségét, így végül teherautó vitte el az ajándékokat állami gondozott és nevelőszülőknél élő gyerekekhez.

A segélyszállítmányt jelképesen Südi Iringó indította el kedden a Westend City Center főbejáratától.
A szeretetszolgálat november 25-én kezdte meg Tízezer gyermek karácsonya, vagy közismertebb nevén Cipősdoboz akcióját. "A gyűjtés mellett megkezdődött az osztás is. Nemrégiben erdélyi árvákhoz juttattunk el a Malév Zrt. közreműködésével ezer doboznyi ajándékot, amelyet szombaton adtunk át a parajdi sóbányában. Most hatszáz cipősdobozt visz a teherautó Hajdú-Bihar megyébe" - mondta az MTI-nek Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke.

Idén először a Sholl-termékeket forgalmazó SSL Magyarország Kft. is támogatta az akciót. A cég hatszázötven pár cipőt küldött debreceni árváknak tízmillió forint piaci értékben. A cipők kifutó modellek, de jó minőségűek - fogalmazott Rausch Tamás, az SSL Magyarország Kft. régióvezetője.
Aranyvölgyi Bence, a Farnair Handling Kft. kiszolgálási vezetője az MTI-nek elmondta: az egyik televíziós műsorból értesültek arról, hogy a szeretetszolgálat nem tudja elindítani segélyszállítmányát a vasutassztrájk miatt, ezért felajánlották a segítségüket.

Szenczy Sándor szerint ez is azt bizonyítja milyen nagy ereje van a civil összefogásnak, hiszen a magánemberek adományát, valamint egy cég felajánlását egy magáncég szállítja el és mindenki önként ajánlotta fel a támogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását