2024. május 10. - Ármin, Pálma

Útlezárások a NATO delegációk mozgása miatt

A NATO-tanácskozáson részt vevő delegációk elutazása miatt péntek délután útlezárásokra kell felkészülniük mindazoknak, akik a Ferihegyi repülőtérre szeretnének eljutni; a forgalomkorlátozások nem érintik a légi közlekedést, a járatok menetrend szerint in
2008. október 10. péntek 06:50 - Hírextra
Autóval pénteken is ajánlatos elkerülni a belvárost. Éjfélig le van zárva az Apáczai Csere János utca, a pesti alsó rakpart a Közraktár utca és Garibaldi utca között, a Dorottya utca a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca, a Vigadó utca a Vörösmarty tér és Apáczai Csere János utca között, valamint a Deák Ferenc utca, a Türr István utca és a Régi posta utca.

Továbbra is lezárva tartják a gyalogosok elől a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területet.
A XIII. kerületi Bessenyei utcában a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca közötti szakaszt vasárnap éjfélig nem adják vissza a forgalomnak.

Továbbra is tilos megállni a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között, a Dorottya utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca mindkét oldalán, a Vigadó utca mindkét oldalán a Vörösmarty tér és az Apáczai Csere János utca között, továbbá a Deák Ferenc utca, a Türr István utca, az Aranykéz utca, a Galamb utca, az Apáczai Csere János utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán.

A delegációk péntek déltől egészen az esti órákig folyamatosan hagyják el a magyar fővárost, ezért útvonalukon szakaszos lezárásokra is számítani kell. Ezek elsősorban a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, az Üllői utat, az Erzsébet körutat, a József körutat érintik.

Délután időszakosan és szakaszosan lezárják az Apácai Csere János utca - Roosevelt tér - pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Soroksári út - Haller utca - Üllői út - ferihegyi repülőtérre vezető utat, valamint a Roosevelt tér - József Attila utca - Andrássy út - Oktogon - Teréz körút - Erzsébet körút - József körút - Üllői út útvonalat.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a korlátozások nem érintik a légi közlekedést, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek. Azt javasolja, hogy az 1-es terminált az utasok a Nyugati pályaudvarról induló vonatokkal közelítsék meg, az 1-es és a 2-es terminál közötti közlekedésre a 200-as autóbuszt, illetve az Airport minibuszt vegyék igénybe.

Péntek déltől lezárják a 2-es terminál indulási karéjában a gyorsparkolót, parkolni a lenti parkolóban lehet, az induló utasok pedig a terminál érkezési szintjén keresztül juthatnak be az épületbe. A terminál előtti parkoló viszont korlátozás nélkül használható.

A Budapest Airport azt javasolja, hogy az utasok a megszokottnál jóval korábban induljanak el a repülőtérre és tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a rendőrség, illetve a repülőtér honlapján (www.bud.hu).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását