2024. április 27. - Zita

Orbán: Jövőre összeomlik a szocialista politika

A 2009-es év a kiégett szocialista politika összeomlását fogja hozni - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Budapesten a Fidesz kibővített évadzáró választmányi ülésén. A nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság felgyorsítja a magyarországi változásokat, e
2008. december 13. szombat 19:15 - Hírextra
Orbán Viktor azt mondta, a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság felgyorsítja a magyarországi változásokat, s ez a szocialista politika összeomlásához fog vezetni. Szerinte ezt követően ismét a szabadság híveinek kell a porondra lépniük. Kijelentette: "úgy tűnik, a mi időnk következik."

Az alagút végén nincsen fény, de a helyzet ennél rosszabb, hiszen gödörben vagyunk - ezekkel a szavakkal értékelte Magyarország mai helyzetét Orbán Viktor.

A költségvetésről

Mint mondta, bár ilyenkor a szabály az, hogy nem ásunk tovább, a kormány mégis szorgalmasan ás, és "az országot egyre mélyebb gödörbe juttatja". Erre példaként a politikus a jövő évi költségvetési törvényt említette, amely álláspontja szerint nem egyszerűen rossz, hanem törvényellenes. Közölte: a költségvetésnek átláthatónak, megbízhatónak kell lennie, valós adatokat kell tartalmaznia.

"Ez a költségvetés, amit elfogadott az összevásárolt képviselői voksok segítségével a kisebbségben lévő kormány, az szemben áll a hatályos magyar törvényekkel" - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint rendes, demokratikus, törvénytisztelő, alkotmányos párt ilyen törvénysértő, alkotmányellenes költségvetéshez nem adhatja nevét.

A rendszerváltásról

A Fidesz elnöke szerint a mostani vergődő kormányzat reménytelenül alkalmatlan feladata ellátására. Kifejtette: ez az alkalmatlanság nem véletlen, hiszen bár húsz éve megváltoztatták a korábbi rendszert, leváltották annak a rendszernek az embereit, ám akiket akkor leváltottak, azok ma hatalmon vannak. Úgy vélte, ma ugyanazok kormányozzák az országot, mint húsz éve, és ugyanolyan csőd fenyegeti az országot, mint a rendszerváltás időszakában.

Orbán Viktor szerint a szocialisták számára saját érdekeik fontosabbak, mint a magyar emberek érdekei, egyetlen vezérelv létezik számukra, mégpedig az, hogy mindent kézbe kell tartani, akkor is, ha ezzel az egész magyar társadalmat kell gúzsba kötni.

Válság és válság

Az igazi veszély ma már az - fejtette ki Orbán Viktor -, hogy a kormány félrekezeli a válságot. Szavai szerint a nemzetközi válság egy csörtető veszély a magyar társadalom számára, ám a magyar kormány politikája ennél sokkal nagyobb veszélyt jelent.

A Fidesz elnöke úgy vélte, a gazdasági szabadság hiánya ma alkalmatlanná teszi az országot arra, hogy átvészelje a gazdasági válságot, netán megújulva jusson ki ebből. E szabadság hiánya miatt nem tudunk élni az EU kínálta lehetőséggel sem - tette hozzá.

Hazudnak

Értékelése szerint a kormány nem tudja a választ a kormányzás nehéz kérdéseire, s ha nincs más lehetőségük, akkor hazudnak. A politikus álláspontja szerint a kormány a válságra hivatkozva akarja elfogadtatni azokat az intézkedéseket, amelyeket a társadalom egyszer már visszautasított.
Adócsökkentés, növekedési program, kamatcsökkentés nincs, helyette brutális megszorítások vannak - összegezte a kormány lépéseit, majd közölte: mai magyar kormánynak nincs gazdaságpolitikája.

A Fidesz szándékairól közölte: pártja azt akarja, hogy Magyarország a maga ura legyen, a magyar családok a maguk urai legyenek. Orbán Viktor úgy vélekedett, Magyarország ma egy gazdasági börtönben sínylődik, amelyből a kiutat a Fidesz teremheti meg.

Közölte: a Fidesz olyan politikát javasol, amelynek jegyében jöjjön létre egy egyezség az aktív, értéket termelők emberek és az állami ellátásból élők között. Az állami ellátásból élők számára támogatásuk fejében biztosítják a szociális biztonságot.

***

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta, a Fidesz elnöke továbbra sem érti, hogy minden felelős politikai erőtől összefogást kíván meg a nemzetközi pénzügyi válság, Orbán Viktor viszont továbbra is az acsarkodás pártján áll.

A szóvivő szerint az ellenzéki politikus "a kormány gazdaságpolitikájának összeomlására, azaz az ország pénzügyi, gazdasági összeroppanására spekulál, és rögtön hozzá is teszi: utána végre eljöhet a mi időnk".

Utalt arra, hogy a Fidesz elnöke az építőipar képviselői, gazdasági szakemberek között szóban hajlott az együttműködésre. Mi elsősorban ezeket a hangokat szeretnénk meghallani - fűzte hozzá a szocialista szóvivő.

Nyakó István arra kérte az ellenzéki pártot, hogy támogassa a nemzeti csúcson a szakmai és érdekképviseleti szervek által is egyetértéssel fogadott a gazdaságpolitikát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. december 15. 09:23
ennek magyarul hiába írtam volna vissza! most játszod itt az értetlent. ezek belépnek minden magyar honlapra-portálra ilyeneket beírogatni, provokálni. a you tube olyan oldalai tele van ezzel a szöveggel.
ez angolul írt, akkor csak érti visszafelé. bár lehet ő is csak webfordítóval... aztán írtam neki - ha már szlovák - hát a saját nyelvén, sőt egyszer csehül is.
NEM NEKED ÁLLTAK OTT A VÁLASZOK. ne sivalkodj. ;-P
saxo
2008. december 15. 08:56
Egy magyar topicon szíveskedjetek magyarul abajogni...! Ez a minimum. Akinek pedig ez az alapvetés nem tetszik, az menjen haza, ahová való. Ez utóbbit lásd alább.....
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. december 15. 07:21
Tegnap történt Irakban! Friss videó! Add tovább! Mert ezt elhallgatják:
http://www.youtube.com/watch?v=sjIuvB3Hykk
http://www.youtube.com/watch?v=OM3Z_Kskl_U
Ezen röhögj inkább, ne az ilyen retardált szlovák neonáci köcsögön dühöngj. Értsd az eszéhez.
Én csak kicsit visszacsikiztem neki... ;P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását