2024. május 13. - Szervác, Imola

Az MDF a Magyar Gárda alapítóinak pártokból való kizárását követeli

AZ MDF azt várja, hogy minden párt zárja ki soraiból azokat, akik a Magyar Gárda alapítói, vagy tagjai - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a Magyar Demokrata Fórum szóvivője szombaton az MTI-nek.
2007. augusztus 25. szombat 18:45 - Hírextra
"A Magyar Demokrata Fórum azt várja, hogy minden párt zárja ki sorából azt, aki a Magyar Gárda alapítója, vagy tagja" - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

Az MDF szerint a parlamenti pártoknak el kellene határolódniuk a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is. A pártoknak egyértelműen állást kell foglalnia a Magyar Gárdáról - tette hozzá.
A szóvivő hangsúlyozta: a Magyar Gárda egy nyíltan katonai szervezet, amely veszélyt jelent a "csendes többségre".

Az MTI kérdésére válaszolva Kerék-Bárczy Szabolcs elmondta: az MDF nem tudja, hogy milyen lépéseket tesz majd a jövőben a Magyar Gárda, de már az egyenruhájuk és az árpádsávos jelvényük is elég ahhoz, hogy félelmet keltsen. Ráadásul az alapítók maguk határozták meg, hogy egy félkatonai szervezetről van szó - fűzte hozzá.

Az MDF szerint meg kell találni az egyensúlyt a Magyar Gárda jelentőségével kapcsolatban: fel kell hívni a figyelmet a potenciális veszélyre, de nem szabad túlreagálni az eseményeket.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Demokrata Fórum egyetért-e a gárda megalakulása elleni tüntetésekkel a szóvivő hangsúlyozta: a párt nem hisz az utcai politizálásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását