2024. május 23. - Dezső

Csak a buszosok sztrájkolnak

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez (VTDSZSZ) tartozó Metró, HÉV, Villamos és Trolibusz szakszervezetek nem vesznek részt a főként Autóbusz ágazatban működő szakszervezetek által december 18.-ra meghirdetett félnapos munkabeszü
2008. december 13. szombat 12:23 - Hírextra
A nyomásgyakorlás eszközét a januárban kezdődő bértárgyalásra, valamint arra az esetre tartják, ha a BKV átalakítási folyamata a munkakörülmények romlásával, elbocsátásokkal járna.

A VTDSZSZ álláspontja az, hogy a BKV finanszírozására nagyon gyorsan megoldást kell találni. A BKV több évtizedes tapaszalattal rendelkező szakembergárdája egyre mostohább feltételek mellett végzi azt az áldozatos munkát, amelynek köszönhetően súlyosabb események nélkül sikerül naponta elszállítani az utasokat. A VTDSZSZ látja a Kormány, a Főváros, és a menedzsment törekvéseit, ugyanakkor megállapítható, hogy eddig csak részeredményeket sikerült felmutatni a finanszírozásban.

A VTDSZSZ a finanszírozás megoldásában még tud türelmet tanusítani, ugyanakkor készül a januári bértárgyalásokra, valamint kész arra, hogy ha a BKV átalakítási tervei a munakörülmények romlásával, vagy munkahelyek elvesztésével járnak, úgy a nyomásgyakorlás valamennyi eszközét alkalmazza. Ilyen helyzetet eredményezhet a HÉV ágazat eladása, amelyet szimpla vagyonfelélésnek tekintünk, vagy a forgalmi és műszaki területeken dolgozó munkatársaink további sorsa.

A Metró, HÉV, Villamos és Trolibusz ágazatok szakszervezetei készek arra, hogy a munkafeltételek romlása ellen, munkahelyek megvédése érdekében a szükség esetén akár a sztrájk eszközével is éljenek.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását