2024. május 8. - Mihály

Tartozás miatt elzárták

A siófoki Rózsakert lakópark 106 lakásában korlátozta a vízszolgáltatást a DRV Zrt., amíg nem fizetik ki a 7,7 millió forintos tartozást; a lakók szerint ehhez a cégnek nincs joga - írta szerdán a Somogyi Hírlap.
2008. október 1. szerda 10:00 - Hírextra
A szolgáltató PR-vezetőjének elmondása szerint a lakópark az elmúlt négy évben halmozta fel a tartozást, s mivel az egyeztetések nem vezettek eredményre, a vízkorlátozás mellett döntöttek, ami azt jelenti, hogy délelőtt 7 és 11 óra között, délután pedig 15 és 19 óra között nem lesz víz a lakóparkban.
A probléma nem új keletű, arra 11 éve nem sikerül megoldást találni.

A kialakult helyzet oka, hogy a DRV Zrt. egyetlen tulajdonossal áll olyan közvetlen szerződéses jogviszonyban, amelynek alapján a fogyasztás ellenértékét követelheti. A lakóközösséggel a főmérőre a társaságnak a mai napig nincs szerződése - olvasható a megyei napilapban.

A lakók tartozása összesen 12 millió forintra rúg. Ötmillió forintról egy vesztes per után lemondott a szolgáltató, a fennmaradó összeget azonban követeli.

A lakókat képviselő ügyvéd szerint a szolgáltatónak nincs jogalapja a vízkorlátozásra. A lakók egyébként fizetni akarnak, de tudni szeretnék, ki mekkora összeggel tartozik, melyik lakás fizet és melyik nem, de a szolgáltató adatvédelmi törvényre hivatkozva ezt megtagadta és a korlátozás mellett döntött - nyilatkozta az ügyvéd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását