2020. szeptember 22. - Móric

Jobbik: a Fidesz kihátrálna saját ígéretei mögül

A Jobbik úgy látja, hogy a Fidesz politikusainak az állam gazdasági helyzetére tett megállapításai arra szolgálnak, hogy kihátráljanak olyan ígéreteik mögül, mint például az adócsökkentés - mondta Volner János, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának jobbikos tagja szombaton az MTI-vel.
2010. június 5. szombat 17:31 - HírExtra
A politikus véleménye szerint rendkívül kockázatos és felelőtlen volt politikai haszonszerzésből ilyen komoly következményekkel járó nemzetközi botrányt "dagasztania" a Fidesz két politikusának.
Volner János szerint a Fideszen belüli kommunikáció összevisszasága, az, hogy nincs egy egységes irányvonal, amely kijelölné a gazdaságpolitika lehetőségeit, nyilvánvalóan bizonytalanságot szül, nemcsak a kormánypárttal, hanem Magyarországgal és a magyar gazdaságpolitikával szemben is.

A Jobbik képviselője szerint az idei 3,8 százalékos hiánycél tartásában sincs egyetértés a kormányban, hiszen Varga Mihály, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára például mindenképpen szeretné ezt a célt tartani, míg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jövőre "el szeretné engedni ezt a hiányt" 5,5 százalékra - tette hozzá.

Volner János kitért arra is, hogy feljelentés-kiegészítést tesznek hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK), amiben azt kérik, hogy vizsgálják meg Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, a Malév felügyelőbizottsága tagjai és a vállalat menedzsmentje büntetőjogi felelősségét bűnpártolás ügyében, mert szerintük gazdasági bűncselekmény történt a viszontgarancia-szerződés megkötésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását