2024. április 26. - Ervin

Esztergom munkát ad a Suzukitól elbocsátottaknak

A Suzukitól elbocsátott esztergomi munkásokat az önkormányzati cégek már a gyáron belül állásajánlatokkal keresik meg, a város oktatási intézményei pedig képzési programokat indítanak a jövő év februárjától állásukat elvesztő embereknek - közölte Esztergo
2008. december 12. péntek 16:39 - Hírextra
Tájékoztatása szerint az önkormányzati holdinghoz tartozó vállalkozások egy hónapon belül konkrét munkalehetőségeket és bérajánlatokat tesznek azoknak az esztergomi dolgozóknak, akiket a februári csoportos létszámleépítés érint. Meggyes Tamás polgármester arra kérte az autógyárat, hogy erről tájékoztassa dolgozóit.

Az esztergomi iskolák és a városban működő - nemcsak önkormányzati - cégek együttműködésével átképzési programokat indít az önkormányzat. A programba a környékbeli településeken munka nélkül maradó "suzukisokat" is igyekeznek bevonni.

Meggyes Tamás megbeszéléseket folytatott a Suzuki vezérigazgató-helyettesével, és megállapodtak abban: január elején az esztergomi térség polgármestereivel és a gyár vezetőivel áttekintik a kialakult helyzetet, és együtt igyekeznek további megoldásokat találni a munka nélkül maradók problémáira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását