2024. május 10. - Ármin, Pálma

Demonstráció az erőszak ellen

Országos aláírásgyűjtési akciót kezdeményez a büntető törvénykönyv szigorításáért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely polgármestere.
2008. december 11. csütörtök 20:47 - Hírextra
Szamosvölgyi Péter ezt csütörtök este jelentette be azon a demonstráción, amelyet a Fidesz helyi szervezete hirdetett meg az erőszak elleni hatékonyabb fellépés érdekében Tegyünk együtt az erőszak ellen! címmel.

Közölte: az aláírásgyűjtő íveket az ország több városába is eljuttatják, és arra számítanak, hogy a kezdeményezést több százezren támogatják majd.

Mint mondta, azt remélik, hogy a kezdeményezésre felfigyel majd a nagypolitika, és a parlament is komolyan foglalkozik a kérdéssel. A javaslatok között az is szerepel, hogy állítsák vissza a rendőri felügyelet rendszerét a többszörösen büntetett, valamint a már elítélt, de szabadságvesztésüket még meg nem kezdő elkövetőkkel szemben.

A fideszes polgármester szigorítaná a személy és a vagyon elleni bűncselekmények büntetési tételét, a többszörösen visszaeső bűnözőknél pedig tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását javasolja.

Úgy fogalmazott, a sértettek érdekeinek nagyobb fokú érvényesítését is kérik, illetve tiltakoznak az ellen, hogy a bűnelkövetők néhány órával a letartóztatásuk után már szabadlábon lehetnek.

A békés demonstráción - amelyen 200-250-en vettek részt - az is elhangzott: a tüntetés oka az volt, hogy a múlt héten két férfi megvert egy helybeli középiskolai tanárt a saját háza udvarán, évekkel ezelőtti vélt sérelmeik miatt. A pedagógus nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az MTI információi szerint a helyi romavezetők ellentüntetést terveztek, de ettől a szándékuktól később elálltak.

A rendezvényen atrocitás, rendőri intézkedés nem történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását