2024. május 3. - Tímea, Irma

Simonyi óbesterről nevezték el a toborzóirodát

A legendás hírű huszártiszt, Simonyi József ezredes - ismertebb nevén Simonyi óbester - nevét vette fel a Magyar Honvédség Debreceni Toborzóirodája; a névadó emléktábláját kedden avatták fel az iroda épületének falán Debrecenben.
2008. szeptember 23. kedd 14:05 - Hírextra
A névadásra Simonyi óbester Debrecenbe érkezésének 190. évfordulóján került sor.
Simonyi óbester huszárezrede élén 1818. szeptember 23-án érkezett Debrecenbe, ahol a város helyőrségparancsnoka lett.

A névadás alkalmából felidézték, hogy Simonyi a városban töltött szolgálati ideje alatt sokat fáradozott a lakosság és a katonaság közötti jó kapcsolat megteremtéséért.

Nevéhez fűződik a róla elnevezett út megépítése és fásítása a belváros és a Nagyerdő között, a hadi árvaház létesítése, az első hadijátékok megszervezése, valamint a Nagyerdőben létesítendő vigadó és fürdő létesítésének az ötlete.

Az avatóünnepség kapcsán Nagy Zoltán mérnök-alezredes, a debreceni toborzó és érdekvédelmi központ parancsnoka az MTI-nek elmondta: a debreceni toborzóiroda 2001 tavaszán kezdte meg működését.

Az elmúlt hét év alatt összesen 915-en vonultak be a toborzóirodán keresztül a honvédséghez.
Elmondta azt is, hogy a bevonultak 74 százaléka középfokú végzettséggel rendelkezett, 40 jelentkezőnek diplomája volt, míg az alapfokú végzettségűek aránya mindössze 21,6 százalék volt.

A parancsnok tájékoztatása szerint a tanintézeti képzésformák népszerűsítése eredményeként a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem karaira 273, a tiszthelyettesképzésre 303, míg a pilótaképzési programra 333 jelentkezőt küldtek Hajdú-Bihar megyéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását