2024. április 25. - Márk

850 kilónyi lőszer a Bosnyákon

Eddig mintegy 850 kilogramm lőszert és lövedéket találtak a tűzszerészek a zuglói Bosnyák téren, ahol szombat óta egy építési terület megtisztítását végzik - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. A közeli Bosnyák téri pia
2008. december 9. kedd 17:06 - Hírextra
Harnócz Gyula őrnagy elmondta, a nap folyamán 72 darab második világháborús tüzérségi és gyalogsági lőszert találtak a területen, köztük két kézigránátot; a mai "fogás" mintegy 350 kilogrammra tehető.

A tűzszerészek sötétedés után befejezték a munkát, de szerdán várhatóan folytatják a terület átvizsgálását, addig rendőrök biztosítják a környéket. Mint mondta, továbbra sem tudni, milyen mennyiségű lőszert rejt még a föld.

Hétfőn földsáncot emeltek a feltárás alatt álló terület köré, azért, hogy a munkálatok idején ne kelljen a környéken lakóknak elhagyniuk otthonaikat. A lövedékeket várhatóan nem a helyszínen semmisítik meg, hanem elszállítják a területről.

A munkálatok idejére időszakosan lezárják a Vezér út és a Rákos patak utca környékét.
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága kedden azt közölte, hogy a lőszerek feltárása nem zavarja a Bosnyák téri piac működését.

Mint írták, a piac nyitva tartása változatlan, és a vásárlókra a munkálatok nem jelentenek semmiféle veszélyt, mert a tűzszerészek a piactól távolabbi területen dolgoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását