2024. április 19. - Emma

Újabb állatok érkeztek

Az utóbbi napokban újabb állatok érkeztek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, sőt egy olyan állatfaj képviselője is, amely más hazai állatkertben még nem látható - közölte az MTI-vel az állatkert vezetője.
2008. augusztus 29. péntek 19:18 - Hírextra
Pilz Olivér arról számolt be, hogy a miskolci állatkertben a bennett kenguruból eddig egy párt láthattak az érdeklődők, esetleg még éppen cseperedő kölykükkel. "Mivel az idei zsebibaba már eladósorba cseperedett, ezért egy csere révén a jászberényi állatkertből egy új nőstény egyed érkezett, így az eddigi duó trióvá bővült" - mondta. A közeljövőben remélhetőleg évente már két aprósággal is megörvendeztetik a látogatókat.

A jávorantilopokat a csanyiki parkban tavasz óta egyetlen tehén képviselte. Most Debrecenből egy fiatal, féléves ünő személyében társa is lett, s mivel az állatkert tervei között szerepel egy Afrika-istálló megépítése, a két nőstény alapítója lehet egy jávorantilop csapatnak. A két állat első pillanattól kezdve jól kijön egymással, a fiatalabbik pótmamának fogadta az idősebbet.

Pilz Olivér érdekességként említette, hogy a miskolci állatkertben kanadai földimókusok is láthatók. "A hazai állatkertek közül egyedül a borsodi megyeszékhelyen található meg az a faj" - részletezte. Az 5-fős csapat ideiglenes elhelyezést kapott az oktatóterem egyik terráriumában, végleges kifutójuk már épül az Észak-Amerika állatvilágát bemutató területen, a mosómedvék szomszédságában.

E fajt ürgemókusnak is nevezik, mert a hazai vörösmókustól eltérően nem a fákon élnek, hanem az ürgékhez hasonló életmódot folytatnak. Földalatti járatokat építenek (ezekben alusszák téli álmukat is), nagyobb kolóniákat alkotnak, a járatok bejáratát pedig mindig éberen őrzi néhány egyed. Bájos kinézetükkel és mókás viselkedésükkel valószínűleg hamar a látogatók kedvenceivé válnak - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását