2024. május 13. - Szervác, Imola

Veres János megint valótlant állít

Nem volt semmiféle egyeztetés, Veres János megint olyan dologról beszél, ami nem történt meg - reagált Varga Mihály, a Fidesz alelnöke csütörtökön az MTI-nek a pénzügyminiszter által közöltekre.
2008. október 16. csütörtök 16:30 - Hírextra
Veres János azt mondta: a csütörtöki tárgyalások eredményeképpen a kormány megszerezte a szükséges parlamenti támogatást ahhoz az újjáformált törvényjavaslathoz, amely az Országgyűlés asztalán lévő közpénzügyi és intézményi szabályozásból, illetve az SZDSZ és a Fidesz 2009-2010. évi konkrét költségvetési plafonra vonatkozó javaslatából áll össze.

A Fidesz alelnöke közölte: nehéz időkben együttműködni kell, nem egymást zsarolni megalapozatlan nyilatkozatotokkal. Hozzátette: mivel egyeztetés nem volt, így nem tud semmiféle megegyezésről sem.
Az ellenzéki politikus közölte, hogy az SZDSZ által a parlament elé benyújtott költségvetési plafonról szóló törvényjavaslathoz módosító csomagot nyújtanak majd be. Ebben a Fidesz-kormány alatt működtetett gyakorlat átvételét javasolják: a reálértéken számolt gazdasági növekedés felével nőhetnének csak a költségvetési kiadások.

A Fidesz emellett lerövidítené a törvény időbeli terjedelmét - tette hozzá Varga Mihály. Az SZDSZ azt indítványozta, hogy 2011-ig rögzítsék a kiadási plafont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását