2024. április 19. - Emma

Viggo Mortensen a hibás

Viggo Mortensen színész kalandos úton, jókora késéssel érkezett szombat délután Budapestre, hogy Jason Isaacs kollégájával és a producer Miriam Segallal, valamint a magyar produkciós cég képviselőjével sajtóértekezletet tartson Good című filmje bemutatója
2008. december 7. vasárnap 07:01 - Hírextra
"Az egész Viggo hibája" - tisztázta nyomban a tréfacsináló barát és színészkolléga Isaacs, aki a repülőgépet lekéső, és ezért Bécsből autóval átszáguldó Mortensenék megérkezéséig egyedül állta a sarat Kende Zsófia társproducer, a magyar Laurin Entertainment képviselője oldalán.

A jövő héten a magyar mozikba kerülő "etikai thriller" - ahogy Isaacs fogalmazott - a harmincas években játszódik Németországban, a nemzeti szocialisták uralomra kerülésének idején. A középpontban John Halder berlini irodalomprofesszor (Viggo Mortensen) áll, egy "jó" ember, akit sorozatos megalkuvó döntései sodornak a politika útjába, teszik akaratlanul a nácik fajüldöző ideológiájának kiszolgálójává, s juttatják el a tragikus végkifejlethez. Mindezt Halder személyes kapcsolatainak, elsősorban zsidó pszichológus barátjához, Maurice-hoz való viszonyának változásán keresztül látjuk az ismert történelmi tablóval a háttérben.

A Maurice-t alakító Isaacs (aki Lucius Malfloyként ismert a Harry Potter-szériából) elmondta: a kort tanulmányozva megdöbbentő volt számára a felfedezés, hogy a német zsidók mennyire asszimilálódtak. "Életszerű karakter" - magyarázta, hogy miért szerette a szerepet hozzátéve, hogy azért is érdekes volt, mert Maurice cseppet sem áldozat-típus, büszke német identitására, "nagy kanállal habzsolja az életet, nőzik."

"Ez a történet két átlagemberről szól, átlagemberekről, akiket elsöpörnek a történelmi viharok" - foglalata össze a C.P. Taylor először 1981-ben bemutatott Good című színműve nyomán készült film történetét.

Miriam Segal az MTI kérdésére elmondta, hogy kifejezetten Európán kívüli rendezőre akarta bízni a munkát, és ezért esett a választása a széles látókörű és szakmai tapasztalatokkal is felvértezett brazil Vincente Amorimra.

Segal hangsúlyozta, hogy mekkora szerepe volt a filmeseket támogató gazdasági környezetnek abban, hogy végül itt forgatták Goodot, és ezért a következő produkcióját szintén Magyarországon szeretné elkészíteni.

Mortensen, aki két órás késéssel, a Szakács Györgyi jelmeztervező (Napfény íze) által készített piros-kék csíkos zakóban futott be Miriam Segal producer társaságában, kiemelte, hogy gyönyörű helyszíneken forgott a film Magyarországon, és hálásan emlékezett meg a családias, ugyanakkor professzionális magyar stábról.

A színész fiatalos megjelenését viccesen a csokoládéval és a plasztikai sebészek csodáival magyarázta, majd komolyra fordítva a szót, azt mondta, a genetikai örökségen kívül feltehetően a játék, a színészet az, ami megőrzi életerejét.

A sajtóértekezlet után a színészek és a producerek a Puskin moziban megrendezett esti díszbemutatóra indultak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását