2024. március 19. - József, Bánk

Svájciak a díjugratás legjobbjai

A svájci Willi Melliger nyerte a díjugratók Papp László Sportarénában rendezett közép-európai liga Világkupa-viadalát, amelyen legjobb magyarként Hugyecz Mariann hatodik lett.
2008. december 7. vasárnap 07:08 - Hírextra
Az alapversenyben tíz lovas produkált hibátlan teljesítményt szintidőn belül, így ennyien voltak érdekeltek az összevetésben. A legjobb tíznek két magyar is tagja volt, ugyanis Hugyecz mellett elsőre Pirik Zsolt is tökéletesen lovagolt.

A kevesebb, de magasított akadályokat tartalmazó összevetésben hárman maradtak hibátlanok, s közülük Lea C nyergében az Atlantában olimpiai ezüstérmes Melliger bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve honfitársát, Urs Fa:h-t és az orosz Vlagyimir Beleckijt. A magyarok közül Hugyecz csak egy verőhibát követett el, de a négy hibapontosok közül a leglassabb volt, így a hatodik helyen zárt. Pirik kétszer rontott, de a nyolc hibapontosak között leggyorsabbként hetedik lett.

A viadal előtt búcsúztatták el a 19 éves Superville-t, amely a második világháború utáni időszak legeredményesebb magyar ugrólova volt. Hugyecz Mariann lovagolta, s ő vett át egy emlékplakettet a magyar szövetség vezetőitől.

Eredmények:
1. Willi Melliger (svájci, Lea C) 0 hibapont/37.36 mp
2. Urs Fa:h (svájci, Levi S) 0/39.42
3. Vlagyimir Beleckij (orosz, Larkanaro) 0/40.44
...6. Hugyecz Mariann (Cash 51) 4/39.95
7. Pirik Zsolt (Replay) 8/37.78

Vasárnap 10 órakor kezdődik a Lovas Világkupa programja, a fő esemény pedig 18:50-től a fogathajtók Világkupa-fordulója lesz, többek között a hatszoros világbajnok Lázár Zoltánnal és a csapatban vb-aranyérmes, idén egyéniben vb-4. Dobrovitz Józseffel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását