2024. május 6. - Ivett, Frida

Elmebajország

Elmebaj ez az ország. Persze ezt már megszokhattuk. Bármerre tekintünk, hülyeség hülyeség hátán. Íme, egy újabb. A történet most kivételesen nem politikai. Illetve csak a végére válik azzá. A következő mese az Üveghegyeken innen, a média csodálatos világá
2008. december 7. vasárnap 07:59 - Pénzes Dávid
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Elmebajországban egy cég, mely három rádióadót üzemeltetett. A céget Advertum Kft.-nek hívták… és hívják mind a mai napig. Ez a cég tulajdonosa lett egy másiknak a MTC Jonatán Kft.-nek. Ez utóbbi birtokolta az említett három vidéki rádióadó frekvenciáit. A Gold FM rádió, három megyeszékhelyen – Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán – működött… és működik mind a mai napig. De miért olyan érdekes ez?

Mert Elmebajországban semmi sem az, aminek látszik. A Jonatán Kft. ugyanis kellemesen üzemeltette a rádióit, azonban e lehetőségért cserébe fizetni már nem igen szeretett. Ezért az ORTT nevű testület - melynek feladata pont az ilyen rakoncátlan cégecskék felügyelete - úgy döntött megvonja a Jonatán Kft.-től a stúdió engedélyt. Először a debreceninél és miskolcinál, majd a nyíregyházi adónál is. Az ügyet ezután a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz (NHH) passzolta, akik a frekvenciaengedélyt vonták be.

Megszűnt…

1797/2008 (X. 1.) sz. ORTT határozat
A Testület tekintettel arra, hogy az MTC Jonatán Kft tartozásai lejártak a műsorszolgáltató többszöri fizetési felszólítás, valamint a Testület által alkalmazott egyéb joghátrányok ellenére tartozásait nem rendezte, azt sem keresetlevélben, sem más módon nem vitatta, a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény 27.§ (2) bekezdés a) pontja alapján az MTC Jonatán Rádió Kft.-vel szemben felszámolási eljárás megindítását kezdeményezi.
Ezzel a nagyreményű Gold FM megszűnt. Azaz mégsem. Mert Elmebajország nem lenne az, ha mindez ilyen egyszerű lenne. A Gold FM üzemeltetői ugyanis annak rendje és módja szerint fellebbezéssel éltek mind az ORTT mind az NHH felé, így bíróságra vitték az ügyet. Addig pedig a Gold FM rádió vidáman boldogítja az embereket a megyeszékhelyeken és környékén, mintha mi sem történt volna.

Az NHH egyelőre semmit nem tehet, hiszen a fellebbezésre adott bírósági válasz Elmebajföldön nem megy csak úgy ukmukfukk. Komoly hetekbe telik kimondani, hogy bizony ezek a fiúk nem fizettek, ezért teljesen jogos a frekvenciamegvonásról szóló határozat, és tessék végre bezárni ezeket az adókat, de hirtelen. Amíg ez kimondatik, addig a rádió továbbra sem fizeti amit kellene, a reklámokból viszont nyilván jön némi potyapénz.

Nem mondjuk ki, csak gondoljuk

Persze ha most azt mondanánk, hogy a Gold FM jelenleg törvénytelenül működik, akkor a mesélőt jól arcon csaphatná az a bizonyos üzemeltető. Nem mondjuk hát. Csak azt, hogy kvázi-törvényellenes. Információink szerint ilyen helyzetben nagy esély van arra, hogy az üzemeltetőt az ORTT visszamenőleg megbírságolja.

Ez azonban nem biztos, hogy annyira érdekli a Jonatán Kft.-t. Eddig se fizetett, miért tenné majd akkor. Majd csődöt jelent és bottal üthetik a pénzek nyomát. Az NHH szerint előbb-utóbb persze el fog hallgatni mindhárom adó, ám addig még sok százforintos gördülhet a tulajdonosok pénztárcájába.

Csavar

A mese legnagyobb csavarja azonban most jön. Mindhárom Gold FM adó annak az Advertum csoportnak a tagja, amit az elején már említettünk volt. Ez az Advertum Kft. pedig éppen az az Advertum Kft., ami most 5,2 milliárd forint hitelre kapott állami kezességvállalást. Ebből a pénzből 2,1 milliárdot, hogy hogynem, országos médiahálózat kiépítésére fordíthat.

Vagyis Elmebajország elmebaj-kormánya épp egy olyan cégnek adott gyakorlatilag kétmilliárdot, amelynek három adóját nemrégiben záratták be, most meg kvázi-törvénytelenül üzemel. Na, erre igyunk szögesvizet, kedves honfitársak!

És még egy…

De nincs még vége e remek történetnek. Az Advertum Kft viselt dolgai több mesedélutánt is megtöltenének, de most álljon csak itt egyetlen aprócska mesemorzsa. Ennek főhőse Veres Gábor, aki egyrészt a Gold FM rádió egyik műsorvezetője, másrészt Elmebajország egyik pártjának, az MSZP-nek tagja, sőt az országos választmányban a politikai marketingért és kommunikációért felel.

Ha mindez még mindig nem lenne elég az igazán nagy csattanókra kihegyezett füleknek, akkor el kell mondjuk: az említett MSZP nevű szervezet vért pisilve, körmöt rágva, ajtót csapkodva tagadja, hogy bármiféle köze lenne az Advertum Kft.-hez, vagy ne adj isten a kiépítendő országos médiabirodalomhoz! Hát, kedves honfitársak, erre mondhatjuk tiszta torokból: hiszi a piszi!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását