2024. május 5. - Györgyi

Emelkednek a nyugdíjak

Január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2010. november 25. csütörtök 11:39 - HírExtra
Nagy Anna közölte: az emelés vonatkozik a normál öregségi nyugdíjakra, az özvegyi nyugdíjakra, az árvaellátásra, valamint a baleseti járadékra. Mindez 2 millió 650 ezer nyugdíjast érint.

A 3,8 százalékon felül azok a nyugdíjasok, akik nem idén mentek nyugdíjba, hanem még előtte, 0,6 százalékos plusz emelésben is részesülnek majd - ismertette a kormányszóvivő.

Nagy Anna példaként kifejtette: a 84 ezer forintos átlagnyugdíj esetén a 4,4 százalékos növekedés havi plusz 3.700 forintot jelent. A legkisebb öregségi nyugdíjnál pedig, ami jelenleg 28.500 forint, az emelés havi 1.254 forint többletet jelent.

Arra a felvetésre, hogy az adóváltozások miatt azoknak a közszférában dolgozóknak, akiknek nincs gyermekük, alacsonyabb lehet a nettó bérük, a szóvivő közölte: az a konstrukció működhetne, hogy a gyermektelenek - akiknél előfordulhat az, hogy néhány ezer forinttal kevesebb a nettó bérük - extra kiegészítésben részesülnének azért, hogy senki ne keressen kevesebbet, mint amennyit például idén. A versenyszférában pedig meg kell emelni a minimálbért - tette hozzá.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását