2024. május 24. - Eszter, Eliza

Beckham kalandja Új-Zélandon

David Beckham januártól az AC Milan labdarúgócsapatát erősíti, igaz csak kölcsönben, két és fél hónap erejéig. Az angol sztár már alig várja az új kalandot, addig is - jobb dolga nem lévén - a sportágat népszerűsíti csapatával, a Los Angeles Galaxyval.
2008. december 7. vasárnap 18:10 - Hírextra
Mit tesz az ember, ha új életet akar kezdeni? Elmegy a világ legtávolabbi helyére - szokták mondani. De mit tegyen akkor, ha addigi életének, munkájának szerves része még a világ másik végén is kísérti? Hát persze, hogy újra enged a csábításnak.

Új-Zélandon a krikett, az amerikaifoci, a tenisz és a golf hódít. A labdarúgás (avagy soccer) itt még csak kiegészítő sportág, a helyiek nem is igazán követik figyelemmel az európai topligákat vagy a nagy világversenyeket. Talán éppen ezért - no meg az egyelőre telítetlen piac miatt - döntött úgy a Los Angeles Galaxy (és persze a helyi szervezők), hogy egy hírverő meccset játszik ezen a csodálatos szigeten, hátha az új-zélandi sportkedvelők ráéreznek arra, miért is ez a Föld legnépszerűbb sportága...

Nos, elöljáróban annyit, nem éreztek rá. A nyilvánvalóan David Beckham hírnevére alapozó amerikai társaság egy laza meccsen 3-0-ra lépte le Óceánia legjobbjait, mely gárdában azért olyan egykori sztárok szerepeltek, mint a holland bulldog, Edgar Davids vagy az ausztrál kapus, Mark Bosnich. Az Oceania All Stars ezzel együtt csak asszisztálni tudott a Beckham által irányított vendégek könnyed sikeréhez, a Galaxy találatait Kirovski, Gordon és McDonald szerezték. A kaliforniai gárda mellesleg bő fél óra alatt dűlőre vitte a dolgot, ezután már csak lötyögés ment a pályán, a hazaiaknak ugyanis nem sok esélyük volt a gólszerzésre (egyedül Davidsnak volt egy ígéretes szabadrúgása).

Megdöbbentő volt, hogy a helyieket mennyire nem hozta lázba a futball látványa. Már az jelzés értékű volt, hogy az aucklandi stadion csak nagyjából félig telt meg, de a szigetlakók a játék menete alatt az ég világon semmilyen megoldásnak nem tudtak örülni, alig várták a félidőt, amikor is végre mehettek enni... Egyedül Beckhamnek örültek, aki ha szögletet rúgott vagy csak közel lépett az oldalvonalhoz, máris rohantak le a nézők, hogy közelről lássák a modern kor egyik legnagyobb futball-marketing bálványát. A 33 éves angol klasszis a 80. percben jött le a pályáról - vastaps közepette. Jegyezzük meg, Beckham is megtapsolta a közönséget, illedelmesen mosolygott és integetett a publikumnak, amikor lecserélték.


Új-Zélandot tehát nem ejtette rabul a labdarúgás, csak David Beckham, aki e mérkőzés után ismét úgy térhetett nyugovóra, hogy nem hiába utazott el a világ másik végére, ahol minden olyan gyönyörű és más ,de semmi sem olyan, mint ott, ahol szeretik a futballt. Pár hét múlva Milánóban minden bizonnyal mást fog érezni...

Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását