2024. március 29. - Auguszta

Uszmanov a vívók elnöke

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) párizsi tisztújító kongresszusán a küldöttek Aliser Uszmanovot választották meg elnöknek. A hazai szövetség (MVSZ) honlapja Füleky András ügyvezető igazgatóra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz sportvezető 66, míg
2008. december 6. szombat 17:03 - Hírextra
Az elnöki pozícióért folyó küzdelemben az orosz sportvezető 66, míg az eddigi vezető, a francia René Roch 61 szavazatot kapott. Uszmanov 2005 nyara óta a sportág európai szövetségét irányította, Roch 1992-től - négy perióduson keresztül - állt a FIE élén.

Az üzbég származású Uszmanov, aki jelentős tulajdonrésszel bír az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Arsenalban, négy éve még simán alulmaradt Roch-kal szemben. Ezúttal viszont sok szövetséget maga mögé tudott állítani, így például a teljes amerikai blokkot, változást, a sportág további elterjesztését, a versenyzők számának növelését ígérve. A tömegesítés, illetve a szerényebb vívóhagyományokkal rendelkező kontinensek megerősítése azt a célt szolgálja, hogy a sportág hosszú távon az olimpia programján maradhasson.

A szakmai testületek összeállításánál bevált a magyar számítás, a hazai szövetség tájékoztatása szerint Kulcsár Krisztián az első helyen került be a versenyszabály-, Kamuti Jenő a harmadikon az orvosi, Mincza-Nébald Ildikó pedig a hatodikon a jogi bizottságba. Kamuti és Mincza-Nébald eddig is tagja volt az adott tíz-tíz fős testületnek.

"Jól pályáztunk, stabilan kerültünk be a bizottságokba" - mondta az MTI-nek Kamuti Jenő.
Ezúttal már csak azért is sikeresnek tekinthető a magyar taktika, mert négy éve kilenc pályázó közül csupán kettő járt sikerrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását