2024. március 29. - Auguszta

Gémesi lemondott

Nébald György, Kulcsár Győző és Szekeres Pál irányítja a jövőben szövetségi kapitányként a kardozókat, a párbajtőrözőket, illetve tőrözőket. A Magyar Vívószövetség (MVSZ) erről a pénteki elnökségi ülésén döntött, melyen lemondott posztjáról Gémesi György
2008. november 28. péntek 19:26 - Hírextra
Az MVSZ szeptember végén írta ki a pályázatot, melyre az október 31-i határidőig 13 tréner - Kulcsár Győző, Kovács Iván, Móna István, Salamon Gábor, Udvarhelyi Gábor (párbajtőr), Nébald György, Pézsa Tibor, Kovács Tamás, Bódy István, Gergácz László (kard) Bernát Zoltán, Szekeres Pál, Gyarmati Béla (tőr) - jelentkezett.

A szakvezetők megbízatása négy évre szól azzal a megkötéssel, hogy félidőben értékelheti munkájukat, és akár személyükre vonatkozó döntéseket is hozhat.

Nébald György és Kulcsár Győző eddig is szakvezetőként tevékenykedett, míg Szekeres Pál - a legeredményesebb magyar paralimpikon - Bernát Zoltánt váltja a tőrözőknél.

A tíz év után távozó Gémesi a háromórás elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, felvetődött az az eshetőség is, hogy a vezetőség most ne döntsön, csak a tavaszi tisztújító közgyűlés után, a jogi szakértő szerint azonban ez csak úgy lett volna kivitelezhető, ha most az egész elnökség feláll.

"A vívószövetség megítélése szerint is sikertelen olimpia után bizonyos aktivitások voltak tapasztalhatók. Jól döntött az elnökség, hogy kiírta a pályázatokat, hiszen hamarosan indul az új évad" - fogalmazott Gémesi, emlékeztetve arra, hogy az eddigi kapitányok szerződése október 31-én lejártak.

Az elnökség előtt a három szakági testület, illetve az előkészítő bizottság véleményezte a beadott anyagokat. A pénteki zárt ülésen a szavazás titkos volt, egy kérdésre válaszolva Gémesi azt mondta, nem kapott felhatalmazást arra, hogy a részleteket nyilvánosságra hozza.

Arra a felvetésre, hogy Kulcsár Győzőnek nincs szakedzői végzettsége - ami pedig előírás volt -, úgy reagált, hogy a négyszeres olimpiai bajnok jelenleg a Testnevelési Egyetem masters képzésére jár, ezt az intézmény is visszaigazolta, amellett pedig rendelkezik mesteredzői oklevéllel.

"A magyar vívás érdeke, hogy Kulcsár Győző folytassa tevékenységét" - tette hozzá.
Azzal kapcsolatban, hogy az ülésen döntötte-e el vagy már korábban, hogy lemond, közölte, úgy jött ide, hogy adott esetben feláll, az elnökségi ülésen pedig olyan körülmények alakultak ki, melyek miatt rászánta magát a lépésre. Az okokról nem beszélt, de vélhetően az elnökség döntései nyomán távozik. Gémesi György 1998 júniusa óta vezette a vívószövetséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását