2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Még mindig Habsburg a Magyar Vöröskereszt élén

Egyhangúlag Habsburg Györgyöt választotta újból a Magyar Vöröskereszt elnökévé a szervezet XII. kongresszusa szombaton. Az eseményről az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a szervezet alelnöke Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója é
2008. december 6. szombat 15:18 - Hírextra
Habsburg György az önkéntesek számának növelését, a szociálisan rászorulókkal, illetve az idősekkel való törődés előtérbe helyezését, valamint a szervezet gazdasági stabilitásának megerősítését nevezte a Magyar Vöröskereszt legfontosabb feladatainak.

Habsburg Györgyöt először 2004. december 4-én választották meg a Magyar Vöröskereszt elnökévé. Első elnöki ciklusa alatt a karitatív szervezet korszerűsítette a véradásszervezést, önkéntes elsősegély-szolgálatot hozott létre a balatoni strandokon, valamint - az eddigi legnagyobb magyar külföldi segélyakcióként - Indonéziában gyermekkórházat, Srí Lankán pedig közösségi házat építtetett a cunami áldozatainak. 2005-ben Szöulban Habsburg Györgyöt a Nemzetközi Vöröskereszt Katasztrófa-készenléti és Segélyezési Bizottságába választották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását