2024. április 29. - Péter

Óriásbombát találtak

Feltehetően kéttonnás bombát találtak a főváros IX. kerületében a Vaskapu és a Tóth Kálmán utca kereszteződésben; kedden reggel 9.00 órától elkezdik a terület kiürítését - közölte Hajdú Gábor ezredes, tűzszerészparancsnok hétfő este az MTI-vel.
2008. július 28. hétfő 20:46 - Hírextra
A kiemelés idejére egykilométeres körzetben mindenkit kitelepít a rendőrség. Több főútvonalat és utcát lezárnak, csakúgy mint a Lágymányosi hidat. A Petőfi hídon egyenesen át lehet haladni, de a hídlejáróknál nem lehet majd lekanyarodni. A csepeli HÉV sem közlekedik az érintett szakaszon - tájékoztatott a parancsnok.

Hajdu Gábor az MTI kérdésére elmondta: a kitelepítés mintegy hat órát venne igénybe, ezért azt már nem rendelték el a késő esti órákban.

A bomba típusa egyelőre nem ismert, mivel egy részét és a gyújtószerkezetet még mindig föld borítja, így a pontos méreteit sem lehet meghatározni - tette hozzá Hajdu Gábor.

A bombát egy építkezési területen találták, a régi malom bontásakor. A tűzszerészek kedden reggel végzik el a bomba kiemelését és hatástalanítását.

A tűzszerészparancsnok hangsúlyozta, hogy senki sincs veszélyben. A rendőrség felügyeli a területet.
Paál Kálmán, a IX. kerület polgármesterének tanácsadója az MTI-nek elmondta: viszonylag kevés lakóház található a környéken, viszont több állami hivatal és közintézmény is van a közelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását