2024. május 3. - Tímea, Irma

Borul a bili Pécsett - kilépő szocialisták

Új frakció alakítására készül a pécsi közgyűlés két jelenlegi és egy volt szocialista tagja, ezzel megszűnhet az MSZP-SZDSZ többsége a testületben.
2009. május 16. szombat 16:44 - HírExtra
Sarkadi Gábor szocialista városatya az MTI-nek szombaton megerősítette, hogy a ma még szintén az MSZP képviselőcsoportjában helyet foglaló Molnár Ferenccel, valamint a frakcióból a közelmúltban kizárt, most függetlenként dolgozó Juhász Istvánnal megalakítják a Baloldali Szövetség Pécs Városáért elnevezésű frakciót.

"Változásra van szükség, Pécs lakosságát kívánjuk szolgálni" - indokolta a kezdeményezést Sarkadi Gábor, majd hozzátette, ezzel összefüggésben mindhárman kérték MSZP-tagságuk felfüggesztését. A politikus több részletet nem árult el, arra a kérdésre sem választolt, hogy Páva Zsolt és a Fidesz támogatására készülnek-e. Azt mondta, döntésük okairól hétfőn, sajtótájékoztatón fognak részletesen beszélni.

A három képviselő az eseménynek az MTI-hez eljuttatott meghívójában úgy fogalmaz: "a kialakult politikai helyzettel kapcsolatosan, Páva Zsolt polgármester eskütételét követően, a választópolgárok akaratát figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy egy széles alapokra épült szövetségre van szükség ahhoz, hogy az elkövetkezendő időben Pécs életében, az életminőség javulásában jelentős elmozdulás következzen be".

Hozzáteszik: "eljött az ideje, hogy a választópolgárok akaratának megfelelően felsorakozzunk az előttünk álló feladatok mögé". Hangsúlyozzák azt is, hogy "az új frakció alapvető értékei közé tartozik a baloldali gondolkodásmód, a város érdekeinek képviselete, értékeinek megóvása".

Ha az új frakció megalakul, megszűnik az MSZP-SZDSZ-többség a pécsi közgyűlésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását