2024. május 7. - Gizella

Rekordmagas a Vatikán karácsonyfája

Rekordmagas karácsonyfát állítanak fel az idén Vatikánvárosban, az óriás egy 33 méteres lucfenyő, amely pénteken érkezett meg Alsó-Ausztriából.
2008. december 5. péntek 21:00 - Hírextra
A fa 120 éves, súlya kilenc tonna, és másfél méterrel magasabb az eddigi rekordernél. Az alsó-ausztriai Piesting-völgyi erdőkből hozták a Vatikánba. 40 kisebb fenyővel együtt érkezett, melyek XVI. Benedek pápa magánlakosztályát, illetve a Vatikán hivatalait fogják díszíteni.

A Szent Péter térre több mint negyedszázada minden évben más ország vagy más olaszországi régió küld fenyőt, amely a monumentális Betlehem mellett a vatikáni karácsony leglátványosabb dísze.
Idén Ausztrián volt a sor. A karácsonyfát december 12-én jelképesen adja majd át XVI. Benedek pápának Erwin Pröll, Alsó-Ausztria tartományfőnöke, aki 800 fős zarándoktársaság élén érkezik az egyházfőhöz.

A főtér közepén felállított fa díszeit a hagyományoknak megfelelően hivatalosan december 12-én gyújtják majd meg. A fát 2 ezer gömbbel és a tetején világító csillaggal ékesítik. Mellette látható majd karácsony estéjén az életnagyságú Betlehem.

A téren csak 1982 óta állítanak fát, amióta a lengyel születésű II. János Pál pápa bevezette az észak-európai hagyományt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását