2024. április 28. - Valéria

Önmagukat visszahívó képviselők

A szocialista frakció minden tagjával külön konzultál Gyurcsány Ferenc pártelnök. A cél, hogy a képviselőcsoport tagjai elmondhassák terveiket, elképzeléseiket politikai karrierjük folytatásáról. Ez alkalommal válik hivatalossá, amit többekről már tudni:
2008. december 5. péntek 06:55 - Hírextra
"Közöltem a pártvezetéssel, hogy 2010-ben már nem kívánok képviselői munkát végezni" - nyilatkozta a lapnak Jánosi György korábbi ifjúsági és sportminiszter, a párt egykori választmányi elnöke.

Tóth Károly az év első felében jelentette be, hogy az elkövetkező választáson már nem indul. Életkorával indokolta visszavonulását Katona Béla, az MSZP jelenlegi frakcióvezető-helyettese és Balogh József háromszoros volt győri polgármester. Hiányozni fog a képviselői listáról Tittman János, Dorog polgármestere is.

A lap információi szerint Szabó György, az MSZP jelenlegi Borsod megyei elnöke, volt egészségügyi miniszter sincs az újrázók között. Nem döntötte még el, hogy a következő választások után is parlamenti képviselő akar-e lenni Kapolyi László, a szocialistákkal szövetségben lévő MSZDP elnöke.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az MSZP-ből az MSZDP-be igazolt Hárs Gábort (a pártváltás okán) újraindítják-e. Szintén kérdés a 2010-es újrázás a Brüsszelbe tartó Kökény Mihály, Szabó Zoltán és Baráth Etele esetében - függően attól, hogy felkerülnek-e a szocialista EP-listára és ha igen, milyen sikerrel végeznek az uniós szavazáson - áll a Népszabadságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását