2024. április 26. - Ervin

Magyar színész a világhírű brit társulatban

Magyar színész is szerepel a Royal Shakespeare Company (RSC) legújabb produkciójában. Magyar Éva Capuletnét alakítja a Rómeó és Júliában, ő az első magyarországi művész, aki a világhírű brit társulattal dolgozik - közölte a londoni Magyar Kulturális Közpo
2008. december 4. csütörtök 10:55 - Hírextra
A produkció sikeres nagy-britanniai turné után november végén érkezett "haza" az RSC székhelyére, a drámaíró szülőhelyén, Stratford-Apon-Avonben működő Courtyard Színházba. A darabot összesen 43-szor adják elő, január végéig marad műsoron.

Magyar Éva színész, koreográfus, a budapesti Sámán színház alapítója és vezetője. Az utóbbi években több rangos brit felkérésnek tett eleget. 2005-ben óriási sikert aratott a Kneehigh Színház Trisztán és Izolda előadásával, amelynek címszerepét alakította, 2007-ben pedig a londoni Gate Színház előadásában The Sexual Neuroses of Our Parents című produkciójában szerepelt - áll a londoni Magyar Kulturális Központ közleményében.

További magyar vonatkozás, hogy az RSC új Rómeó és Júlia előadásában a társulat honlapján közölt szereposztás szerint Mercutiót egy Gyuri Sarossy nevű színész alakítja, aki az imdb.com szakmai portál szerint 1974-ben született Bristolban angliai magyar szülőktől.

Az RSC az egyik legrangosabb brit színtársulat, főként Shakespeare-darabokat ad elő. Produkcióiban szerepelt például John Gielgud, Ian McKellen, Kenneth Branagh, Judi Dench és Wanessa Redgrave is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását