2024. április 27. - Zita

Uzsorás rendőrkézen

Őrizetbe vett a rendőrség egy 35 éves nagyecsedi férfit, aki uzsorakölcsönöket adott nehéz helyzetben lévő családoknak, majd adósait kihasználva szociálpolitikai csalásokat követett el - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
2008. december 3. szerda 13:10 - Hírextra
A nagyecsedi lakost kedden többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint közokirat-hamisítás miatt vették őrizetbe, az ügynek további kilenc gyanúsítottja van - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

A százados tájékoztatása szerint a férfinak többen tartoztak százezer forint nagyságrendű uzsorakölcsönökkel. A nehéz körülmények között élő környékbeli családok nem tudták fizetni a kamatos adósságot, ezért a gyanúsított arra vette rá őket, hogy fiktív lakásvásárlási szerződéseket kössenek, és felvegyék a gyermekek után járó szociálpolitikai támogatást. A jogellenesen igénybe vett összegek nagy része ezután az uzsoráshoz került, aki esetenként legfeljebb tíz százalékot juttatott vissza a támogatásigénylőknek.

Az eljárás adatai szerint a csalássorozat évek óta folyt, az államot mintegy nyolcmillió forinttal károsították meg. Az őrizetbe vett férfin kívül eddig kilenc gyanúsítottja van az ügynek, ők kérték, fiktív adásvételi szerződések alapján a támogatásokat.

A nyomozás kiterjesztésével a gyanúsítottak száma és a kár összege feltehetően tovább nő majd - tette hozzá Fülöp Gergely.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását