2023. június 4. - Bulcsú

A soproni "kaszinós gyilkos"

Részben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nem jogerősen azt a 30 éves férfit, aki két évvel e
2008. május 23. péntek 20:27 - Hírextra

A férfi a játékgépeket üzemeltető Luxor kaszinó 29 éves női alkalmazottját annak lakhelyén, a 21 éves férfi alkalmazottat pedig a játékteremben lőtte le.

A többszörösen büntetett előéletű férfi gyakorta kölcsönpénzből élte ki játékszenvedélyét, 2006. február 7-én is kölcsönpénzből játszott. Miután a nála lévő összeg elfogyott, a kaszinó alkalmazottjától akart pénzhez jutni, ám a nő nem adott neki kölcsönt. A hölgyet jól ismerte, ezért az esti órákban felkereste őt a lakhelyén, és ismételten pénzt kért tőle. A nő megtagadta a kérését, ekkor a férfi a nála lévő pisztollyal hidegvérrel tarkón és hátba lőtte. Az áldozat pénzével visszament a kaszinóba, s az összeget eljátszotta.

Azt követően a kaszinóban a még munkáját végző fiatalembertől próbált kölcsönhöz jutni, de nem járt eredménnyel. A 21 éves alkalmazottat fejbe lőtte, és mintegy 400 ezer forintos zsákmánnyal távozott. Lakhelyén rendbe szedte ruháit, majd a kópházi kaszinóhoz taxizott és a gyilkosság árán szerzett pénzzel folytatta a játékot. A rendőrök a helyiek bejelentése alapján fogták el a férfit.
Köszler Ferenc, az eljáró tanács elnöke az ítélet indoklásában elmondta: az elkövető személyiségzavaros, de nem elmebeteg az elmeszakértők szerint. Tetteinek következményeit fel tudta mérni.

A tettes beismerése csak részleges volt. A bíróság indokoltnak látta a legsúlyosabb ítélet kiszabását.
Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, az elítélt enyhítésért fellebbezett.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását