2024. május 23. - Dezső

Leinemannt felfüggesztenék

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) pénteken kezdeményezte a ScienNet-ügy gyanúsítottja, Leinemann Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését.
2010. április 2. péntek 13:15 - HírExtra
Borbély Zoltán, az LÜ szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: azzal, hogy jogerősen névjegyzékbe vették a képviselőjelöltet, a kényszerintézkedést meg kellett szüntetni vele szemben, vagyis kiengedték őt az előzetes letartóztatásból. A mentelmi jog ebben az esetben az ügyészség álláspontja szerint időleges, a választás hivatalos eredményének megállapításáig tart.

Amennyiben a jelöltet megválasztják képviselőnek, a legfőbb ügyésznek lehetősége van kérni az új Országgyűléstől a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, amihez a képviselők kétharmadának hozzájárulása szükséges.

Arra a kérdésre, hogy meg nem választása esetén mikor folytatható a büntetőeljárás a gyanúsítottal szemben, a szóvivő azt mondta: amennyiben az OVB helyt ad az ügyészségi, mentelmi jog felfüggesztésére irányuló kezdeményezésnek, akkor már azonnal vagy meg nem megválasztása esetén a hivatalos végeredmény kihirdetése után.

Borbély Zoltán hangsúlyozta: a felfüggesztés időtartama nem számít bele az elévülésbe.
Arra a kérdésre, hogy a mentelmi jog birtokában Leinemann Zsoltnak lehetősége van-e elhagyni az országot, a szóvivő azt mondta: "ez a bűnüldöző hatóságok hatáskörébe tartozó kérdés".

Leinemann Zsoltot kedden helyezték szabadlábra, miután a Fővárosi Főügyészség aznap ezt kezdeményezte. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ugyanezen a napon döntött arról, hogy - megváltoztatva a területi választási bizottság határozatát - Leinemann Zsolt, aki független képviselőjelöltként méretteti meg magát, indulhat Debrecen 2. számú választókörzetében.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg.

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan.

A társaság képviselőjét a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba.
Az MTI úgy tudja, az OVB a jövő héten dönt Leinemann Zsolt mentelmi ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Rády László
2010. április 2. 17:06
Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg rá nem bizonyítják a bűneit!
Itt arról van szó, hogy egy hatóság, amelyiknek nyomozati joga van, rajtaütésszerűen, és indokolatlan keménységgel lecsapott, egy 2 nap alatt összetákolt szakvélemény alapján a ScienNetre.
Azért nem boldogul a hatóság, mert árnyékra vetődött. Még egy épkézláb vádemelési javaslatot sem tudtak beterjeszteni az ügyészség felé.
Ahol nincs bűncselekmény, ott nem is találhatnak semmit.
A "sikkasztás" egy újabb kreáció,hogy tovább hülyítsék azokat akik a szenzációra éhesek.Ugyan is: Hivatalos állásfoglalásnak minősül, amely bármely hivatali szerv által írásos formában, dátummal és pecséttel ellátva napvilágra kerül. A hatósági szervek hivatalos állásfoglalásáról Leinemann Zsolt ügyvédei azonnal, első kézből értesülnek.(ami a sikkasztást illeti,ez meg sem történt).
Minden más egyéb, írott formájú, feltételezés, vád és egyéb figyelmet felkeltő, jól eladható közvéleményt borzoló irat nem hivatalos állásfoglalásnak minősül.
Arról nem is beszélve, hogy egyre inkább erős a gyanú, hogy a konkurencia kitalációiról van szó, és arról, hogy igen magas érdekek fűződhetnek, ennek a rendszernek, a szétzúzásához.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását