2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb peremierre készülnek

Újabb premierre készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a teátrum Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát szombaton mutatja be - közölte Magyar Krisztina, a szabolcs-szatmár-beregi társulat sajtóreferense az MTI-vel.
2008. november 28. péntek 08:17 - Hírextra
A darabot - amelyből 1997-ben Kern András és Koltai Róbert főszereplésével film is készült - Lendvai Zoltán rendezi. A rendezőasszisztens Rajkó Balázs, a látványtervezői feladatokat pedig Véber Tímea látja el.

A nyíregyházi változatban a minisztert Puskás Tivadar alakítja, míg titkárának szerepét Horváth László Attila játssza. A további szerepekben Fridrik Noémi, Horváth Margit, Pregitzer Fruzsina, Nagyidai Gergő, Gyuris Tibor, Illyés Ákos, Tóth Zoltán László és Munkácsi Anita lét fel. A darabot novemberben kétszer, decemberben pedig tízszer láthatja a nyíregyházi színház közönsége.

A mostani szezonban eddig négy premiert rendeztek a szabolcsi teátrumban. Korábban Szörényi-Bródy Kőműves Kelemen rockballadáját, Visky András Fényárnyék című zenés játékát, Márai Sándor Parázs és más című darabját és Ödön von Horváth Kasimir és Karoline című tragikomédiáját mutatta be nagy sikerrel a társulat.

Magyar Krisztina tájékoztatott arról is, hogy december 4-én, a Budapest Fringe Fesztiválon szakmai díjat nyert Jászai című monodrámát tűzi műsorára a nyíregyházi színház, a rendhagyó előadásban Menszátor Héresz Attila játssza el a hajdani nagy magyar tragika, Jászai Mari szerepét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását