2024. április 28. - Valéria

Orbán azt hiszi, nem derül ki az igazság

Orbán Viktor Magyarországtól távol azt gondolja, bármit mondhat, nem derül ki az igazság - mondta Varju László szocialista képviselő sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.
2008. november 28. péntek 15:13 - Hírextra
Varju László felidézte, hogy Orbán Viktor a brit konzervatív párt elnökével folytatott egyeztetés után azt mondta: Angliában éppen azokat a lépéseket valósítja meg a kormány, amelyeket odahaza az ellenzék, a Fidesz szorgalmaz, mint az adócsökkentés, az érzékelhető kamatcsökkentés, a munkahelyvédelem.

A szocialista politikus felidézte a The Times szerdai tudósítását, amely szerint a brit konzervatív párt elnöke kijelentette: miniszterelnökként az egyensúly helyreállítása érdekében nem riadna vissza népszerűtlen döntésektől, a kormánynak most nem az adókat, hanem a kiadásokat kell csökkentenie, és akkor is nemet mondana az állami kiadások növekedésével járó javaslatokra, ha az nagy tiltakozásokat váltana ki.

Varju László szerint Orbán Viktor nyilvánvalóan hazudik, megtéveszti a magyar közvéleményt, nyilatkozataival a magyar kormány bizalomépítő lépéseit is aláássa.

A kormány szerint most nem az adókat, hanem a kiadásokat kell csökkenteni - szögezte le Varju László. Hozzátette: Magyarország ezzel a mértékadó német modellt kívánja követni, ahol a kancellár világossá tette: a költségvetést kell stabilizálni, nincs mód adócsökkentésre. A szocialista politikus szerint ugyanezt az elvet képviseli Franciaország is.

Varju László elmondta: a kormánynak sikerült a válság közvetlen pénzügyi finanszírozási veszélyeit elhárítani. Kijelentette: az MSZP a költségvetés fő számainak parlamenti elfogadásával bizonyította, hogy képes határozottan érvényesíteni az ország érdekeit, a polgárok, vállalkozások védelmét erősítő politikát felelősségteljesen folytatni.

A gazdasági válság kezelésére vonatkozó, a kormány által képviselt irányt a hazai érdekképviseleti, gazdasági vezetők támogatják - szögezte le a szocialista képviselő. Az IMF-fel és az unióval kötött megállapodás a készenléti hitelkeretről pedig azt mutatja, a kormány a legszélesebb és legerősebb nemzetközi szövetséget teremtette meg a magyar gazdaság védelme érdekében - szögezte le Varju László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását