2024. április 26. - Ervin

NBH: természetes, ha csökken a vezetők száma

Természetes, hogy ha egy szervezetnél csökken a szervezeti egységek száma, akkor nem minden korábbi vezető kap vezetői megbízatást az új szervezetben - reagált a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) átszervezéséről szóló sajtóhírekre a szolgálatok munkatársa hé
2007. szeptember 3. hétfő 13:49 - Hírextra
Sajtóhírek szerint a gazdaságin kívül az összes igazgató és húsz főosztályvezető kapott felmentést jelenlegi pozíciójából az NBH-nál.

A szolgálatok név nélkül nyilatkozó munkatársa az MTI érdeklődésére azt mondta: magától értetődik, hogy ha egy szervezetnél a központi szervezeti egységek száma csaknem a felére csökken, és így az összes szervezeti egység száma az egyharmadával csökken, akkor vannak olyan korábbi vezetők, akik nem lesznek többé vezetők az új szervezetben.

Hozzátette: az egyes szervezeti egységek létszámáról azért nem beszélhet, mert azok az adatok nem publikusak. "Nincsenek létszámcsökkentési vagy leépítési tervek" - mondta.

Az NBH átszervezésére Laborc Sándor dandártábornok, megbízott főigazgató tett javaslatot Szilvásy Györgynek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszternek.

A hivatal szeptember 1-jétől már az új szervezeti rendben működik; a korábbi négy helyett három műveleti igazgatóság irányítja a munkát. A főigazgatónak csak egy helyettese van az eddigi kettővel szemben, a hét igazgatóságból pedig öt lett. Az állományon belül nőtt a műveleti, az értékelő munkát végzők aránya, és az átalakítás nyomán lehetővé válik az információk gyorsabb továbbítása.

Az átalakítás bejelentésekor hangsúlyozták: az új szervezeti rendben kiszűrik a párhuzamosságokat, és az áttekinthetőbb szervezetben megelőzhetőek lesznek az olyan hibák, mint amelyekre a közelmúltban sor került.

Az NBH feladatai közé tartozik a kémelhárítás, a terrorelhárítás, a szervezett bűnözés elleni küzdelem. Feladata továbbá a gazdaságbiztonság védelme, a nemzetbiztonsági védelem, az A, B, C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés, valamint az alkotmányos rend megváltoztatására irányuló törvénytelen törekvések felderítése és elhárítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását