2024. április 25. - Márk

Köszöntötték az egymilliomodik látogatót

Az idei év egymilliomodik fürdőzőjét köszöntötték pénteken Hévízen, ahol a gyógyfürdőt is üzemeltető társaság látogatottsága és bevételei már meghaladják a tavalyit - közölte a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója.
2008. november 28. péntek 17:52 - Hírextra
Hegedűs Lajos egy hosszú hétvégére szóló, négycsillagos szállodai elhelyezésről szóló utalvánnyal, egy üveg borral és néhány albummal fogadta a Szegedről érkezett fiatalasszonyt, aki párjával először járt Hévízen. Az ügyvezető örömét fejezte ki, hogy a fürdő látogatói között üdvözölhette a harmincas éveiben járó párt, mert ebből is látható, hogy törekvéseik szerint már nem csak az idősebbek járnak a gyógyhelyre.

Az ügyvezető kifejtette: az elmúlt csaknem egy évtizedben tavaly először, december közepén lépte át az egymilliós látogatottságot a fürdő, idén két héttel korábban, ami a növekvő látogatottságot mutatja. A múlt évben 1 millió 50 ezer fürdőző érkezett a tóhoz, idén 1,1 milliót várnak - tette hozzá.

A közhasznú társaság bevételi adatai ugyancsak meghaladják a múlt évit, a tervezett nettó 3 milliárd forintos bevételt biztosan túllépik, a nyereség pedig már most több mint a kétszerese a 105 millió forintra tervezett összegnek. A kórház bevételei nagyjából a tavalyi szinten vannak, a tófürdő és a négycsillagos szálloda bevételei mutatnak nagyobb növekedést, de az adataikból az is kitűnik, hogy egyre növekszik a hazai vendégek aránya.

Hegedűs Lajos úgy látja, hogy a gazdasági válság rövid távon nem érezteti a hatását a fürdőben, de "előfordulhat, hogy a jövő évben már igen".

Az ügyvezető felidézte, hogy a kiemelt projektként kezelt rekonstrukciós program ötmilliárd forintos beruházásához másfél milliárdos uniós támogatást nyert a társaság. A szerződést várhatóan még decemberben megkötik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását