2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szmog a város fölött

Az átlagosnál kevesebb autó közlekedett hétfőn Budapesten és a szokásosnál nem volt több rendőr az utakon a szmogriadó második napján - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitűnyság szóvivője hétfőn az MTI-nek.
2009. január 12. hétfő 20:05 - Hírextra
"Mindenki a napi szolgálati feladatai mellett látta el ezt az ellenőrzési feladatot, kifejezetten erre nem lettek külön erők mozgósítva" - mondta Tafferner Éva, hozzátéve, az átlagos napi több száz rendőrnél nem volt több egyenruhás az utakon Budapesten.

A forgalomfigyelő központ adatai szerint egy erős hétvégi forgalomnak megfelelő számú autó közlekedett a szmogriadó második napján Budapesten, tehát az átlagosnál kevesebben ültek a volán mögé - tette hozzá.

A rendőrök hétfőn (12-én) is csak figyelmeztettek, ezen a napon a páratlan rendszámmal autózókat. Arról azonban nem szólnak a jelentések, hogy a rendeletet megszegő autósok mivel védekeztek - tette hozzá Tafferner Éva.

A Főpolgármesteri Hivatal hétfőn este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedden reggel hat óráig közlik, fenntartják-e a szmogriadót.Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója ezt megelőzően azt mondta, hogy nagy valószínűséggel kedd reggel feloldják a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten.

Méréseik szerint a páratlan rendszámú autótulajdonosok jelentős része nem közlekedett gépkocsijával Budapesten, annak ellenére sem, hogy a szabálysértésnek jelenleg nincs szankciója. Egy másik mérés szerint a fővárosi gépjárműforgalom 15-18 százalékkal csökkent a korlátozást követően.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője az MTI kérdésére azt mondta, hogy hétfőn a BKV-járatok ugyan gyakrabban közlekedtek, de nem tapasztaltak jelentős utasszám-növekedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását