2024. április 29. - Péter

Négy megyés akció keretében fogtak el csalókat

Négy megyére és tizennyolc helyszínre kiterjedő, összehangolt akció keretében fogtak el egy üzemanyag-hitelkártyákkal 120 millió forint értékű csalássorozatot elkövető társaságot a Fejér megyei nyomozók - közölte az MTI-vel pénteken a rendőrség.
2008. november 28. péntek 17:44 - Hírextra
A csoport tagjait azzal gyanúsítják, hogy létező és fiktív cégek nevében üzemanyag-hitelkártyákat igényeltek az üzemanyag-forgalmazó társaságoktól, majd azokat fizetési szándék nélkül, a keretet kimerítve felhasználták - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a gyanúsítottak nem egy esetben több millió forint értékben tankoltak, a célra megnagyobbított üzemanyagterű kamionok felhasználásával.

Az eljárás eddigi adatai szerint a csalást tavaly óta folyamatosan követték el, s hat cég nevében tizenkét kártyaforgalmazó társaságot károsítottak meg. A rendőrségnek eddig tizennégy befejezett esetről, s 120 millió forint kárról van tudomása.

A csalók eleinte kisebb mennyiségű üzemanyagot tankoltak, s a számlát ki is egyenlítették, majd alkalmanként szinte napok alatt a többszörösét használták fel a meglévő hitelkeretnek. Mire a forgalmazók észrevették, hogy nem fizetnek, s intézkedtek a kártya letiltásáról, az elkövetők jelentős kárt okoztak a cégeknek.

Az eljárás során három nyerges vontatót, egy kisteherautót és egy személygépkocsit foglalt le a rendőrség.

A tíz előállított gyanúsított közül egy mezőszilasi és egy székesfehérvári férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyeztek, egy másik, ugyancsak mezőszilasi férfi és egy sárbogárdi nő esetében pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az ügyükben eljáró bíróság.

A jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntett ügyében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását