2024. április 30. - Katalin, Kitti

Címe már van az új U2 albumnak

Bár eredetileg 2008-ra várták a U2 rajongói az ír zenekar legújabb nagylemezét, a megjelenés csúszik, a nyilatkozatok alapján 2009-re. Amit eddig a zenészektől hallhattunk a készülő lemezről, az alapján megéri a várakozás.
2008. november 28. péntek 18:00 - paulson
Akinek a U2 legkedvesebb időszaka az Achtung Babynél kezdődött, és tartott az ezt követő két lemezen át, most reménykedhet. Hogy miben? Hogy a U2 eltér a legutóbbi két albumon megszokott hangzástól, és valami meglepővel rukkol ki. Azt, hogy a bátorság megvan bennük, már a kilencvenes években bizonyították. Az kérdéses még, hogy most mennyire futja.

Az albumkiadás halasztása sokak szerint kedvező jel, hiszen a „Pop” című lemez legfőbb hibájának azt tartották, hogy nem végezték el rajta a szükséges utómunkálatokat, kicsit elkapkodták. Szintén jó ómennek tűnik, hogy több helyszínen is dolgoznak, amik közt külön érdekes lehet a marokkói. Hátha inspirálják őket a helyi zenei különlegességek. Harmadrészt a bizakodó rajongók kiemelték azt is, hogy Bono zongora leckéket vesz. Mondjuk a „Window in the Skies” kislemezük vegyes fogadtatásának tükrében kérdéses, hogy ez valóban az együttes hasznára válik-e majd.

Azt is tudjuk, hogy körülbelül 50-60 számból válogathatnak az ír együttes tagjai, és a pletykák szerint a Rick Rubin producer segítségével készült dalok közül egy sem kerül majd fel a lemezre. Azt nehéz megjósolni, hogy ez minőségileg kedvező, vagy kedvezőtlen fordulat.

A „gyermeknek” már neve is van: „No Line on the Horizon”. Edge tolmácsolta Bono magyarázatát, eszerint ez egy kép, ami arra a pillanatra vezethető vissza, mikor a tenger és az ég összeolvad a horizonton. Ezzel jelzi a végtelent, véli Edge, hozzátéve „ez egyfajta zen kép”.

Mindenesetre kíváncsian várjuk az új lemezt, ami ezek alapján egész izgalmasnak ígérkezik. Esetleg valamelyik menő ír sörgyár fogadást köthetne rá, hogy valóban megjelenik-e 2009-ben…





2009: A beautiful U2 year?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását